LIVE UPDATE Ziua 181 de război în Ucraina: Prima reacție publică a lui Aleksandr Dughin după atentatul ca a dus la moartea fiicei sale

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 23 aug 2022, 10:56

Este ziua 181 de război în Ucraina, iar Rusia plănuiește atacuri asupra infrastructurii civile. De asemenea, Aleksandr Dughin, tatal Dariei Dughin, tânăra ucisă într-un atentat, a făcut primele declarații publice.

Update 10:50 Ucraina: Rusia a lansat atacuri aeriene și de artilerie în regiunea Zaporojie

Rusia a efectuat lovituri de artilerie şi aeriene în regiunea Zaporojie, a declarat marţi Statul Major al Ucrainei, citat de agenţia Reuters, în contextul în care luptele din apropierea celei mai mari centrale electrice nucleare din Europa au stârnit temeri asupra unui incident nuclear catastrofal, notează  Agerpres.

Update 8:00- Rusia plănuiește atacuri asupra infrastructurii civile din Ucraina

Se pare că SUA au informații că Rusia intenționează în curând să lanseze noi atacuri la adresa infrastructurii civile din Ucraina și a instalațiilor guvernamentale, a declarat un oficial american, potrivit Agerpres.

"Avem informaţii că Rusia îşi intensifică eforturile de a lansa atacuri împotriva infrastructurii civile şi a instalațiilor guvernamentale din Ucraina în zilele următoare.

Având în vedere istoricul Rusiei în relaţia cu Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care o reprezintă atacurile ruseşti pentru civili şi infrastructura civilă"
,
a spus oficialul american.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 180 de război în Ucraina: Orașul Nikopol a fost ținta bombardamentelor rusești. Mariupol ar urma să găzduiască un „proces spectacol”

Aleksandr Dughin, primele declarații publice după ce fiica lui a fost ucisă

 Aleksandr Dughin, un apropiat al regimului de la Kremlin, a făcut primele declarații după atentatul cu bombă în care fiica sa și-a pierdut viața.

Acesta a dat vina pe autoritățile de la Kiev și a cerut o victorie împortrivă acestora.

"Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş", a declarat tatăl său.

Între timp, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a făcut publice noi imagini cu Natalya Vovk, cea pe care o acuză în acest caz.

Citeste si: Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac