Salariile bugetarilor vor crește, dar lucrurile nu stau atât de bine pe cât angajații speră. Mai exact, veniturile acestora vor fi mai mari, dar diferența nu va fi una considerabilă.
Salariile bugetarilor vor crește, dar diferența nu va fi una impresionantă
Marius Budăi a spus ieri, 22 august, pentru România TV, că salariile bugetarilor vor crește, așa cum le-a fost promis, dar, cel puțin pentru moment, doar cu o pătrime.
De asemenea, Marius Budăi a explicat și motivul pentru care sporurile bugetarilor vor veni mai târziu și a ținut să menționeze faptul că nu va fi redus cuantumul creșterilor salariale.
„Nu e vorba ca se reduce. Primul act pus in transparenta continea si anumite corecturi. Ne-am dat seama ca nu sunt echilibrate aceste lucruri si l-am retras.
Citeste si: Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Marius Budăi spune ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor
De fiecare data cand PSD a fost la guvernare, a avut grija de cetatenii romani, asa cum a facut si acum, echilibrand masurile sociale cu cele economice. In termenul cel mai scurt va fi anuntat un nou astfel de pachet.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Va dau exemplu de masura. Am primit la Ministerul Muncii o suma astfel incat sa pastram conventiile pe care le avem cu angajatorii pentru categoriile greu angajabile si sprijinim mediul de afaceri pentru a califica astfel de angajati”, susține Marius Budăi.
Salariile vor crește cu cel mult 150 de lei per angajat
Deși vestea bună este că salariile cresc, vestea rea este că acestea nu se vor mări considerabil. Conform ministrului Muncii, cea mai mare sumă cu care salariile vor crește va
„Sumele sunt undeva până în 150 de lei per angajat, alți angajați vor lua și mai puțin”, a mai spus acesta. Mai mult decât atât, ministrul a menționat și faptul că de aceste măriri vor beneficia salariații care nu au mai primit niciun ban în plus în ultimii ani de activitate, deoarece s-a decis suspendarea legii care prevedea acest lucru.
Citeste si: Marius Budăi spune ce se întâmplă cu pilonul II de pensii. Se naționalizează sau nu pilonul II
„Vom veni în curând cu o rearanjare a acestor sporuri, astfel încât să nu fie inechități între ordonatorii de credite. Adică, un angajat de la un minister să ia un spor mai mare decât altul de la alt minister, în condițiile în care lucrează pe același proiect, de exemplu”, a mai spus ministrul Muncii.