De ce este importanta utilizarea echipamentelor de protectie la locul de munca

Author: Oana Picerea

Unul dintre cele mai importante aspecte adus în cadrul oricărui spațiu de lucru din cadrul unei firme este cel de protecție a muncii. Acesta se aplică în mare majoritate a domeniilor de activitate chiar daca inițial, mulți dintre noi ne-am gândi că este necesar mai ales în domenii în care angajații sunt predispuși la accidente sau mediul de lucru este unul periculor. Însă protecția muncii înseamnă mult mai mult decât atât, făcând referire atât la siguranță angajaților cât și a spațiului de lucru, a echipamentelor și nu în ultimul rand, a clienților.

În ceea ce privește angajații, de la un domeniu de activitate la altul, aceștia pot fi predispuși la diverse riscuri și accidente și astfel, pentru a evita apariția acestora sau vătămarea corporata sunt alese echipamentele potrivite. Cele mai comune am putea spune că sunt căștile, vestele reflectorizante, hamurile de prindere, pentru cei ce lucrează la înălțime sau suspendat precum și costume speciale care să împiedice contactul pielii cu diverse substanțe sau medii ce sunt toxice. Acestea pot fi atât parțiale cât și complete, full-body.

Dacă facem referire la proiecția mediului de lucru, și aici putem include multe domenii de activitate, în special cel alimentar, farmaceutic, al produselor medicale, cosmetice și așa mai departe. Sunt desa cazurile în care consumatorii găsesc de exemplu fire de par sau murdărie în mâncare, în produsele pe care le utilizează zilnic și nu numai, aspecte nu doar dernjante dar și periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Unul dintre domeniile în care este necesar un nivel cu adevărat ridicat de protecție este cel medical, unde articole precum măști de protecție, halate, mănuși, papuci, bandane precum și altele. Acestea sunt necesare indiferent de tipul de spital, clinica sau centru medical, pentru a oferi un grad cât mai ridicat de siguranță și igieana, din orice punct de vedere. Înțelegem că un spital de exemplu este un loc în care mergem să ne tratăm de diverse boli și afecțiuni și unde să îndepărtam orice probleme de sănătate. Este esențial așadar că în astfel de spații să fie mereu curățenie la superlativ, de la camere și echipamente până la hainele personalului. Desigur, în acest aspect luăm în calcul și faptul că spațiile trebuie curățare și dezinfectate constant, la fel și echipamentele medicale și cele auxiliare precum și hainele. Contează deci și detergenții și substanțele de curățare dar și materialele din care acestea sunt realizate.

Cei ce doresc să aibă la îndemăna produse de calitate, care să ofere un grad de protecție ridicat și în același timp să arata și foarte bine, într-un mod formal, modern și simplu, pot alege din oferta foarte variată de echipamente lauraolteanu.ro, unde au la dispoziție numeroase produse de calitate precum bandane, halate, bluze, costume complete, măști și multe altele.

Dată fiind recenta pandemie, măștile au fost și încă sunt foarte căutate și utilizate de multe persoane însă și înainte de aceasta periada, în cadrul multor spitale și centre medicale acestea reprezintă un accesoriu comun și perfect normal de purtat, dat fiind faptul că este posibil că unii pacienți să aibă diverse boli contagioase, să fie răciți și așa ai departe și este așadar că cel puțin cadrele medicale să fie protejate corespunzător și să nu transmită diverși viruși și bacterii de la o persoană la alata. De aceea, în cele mai multe cazuri se utilizează articole de unică folosință, în special mănuși și măști medicinale.

Cum a deveni deja o normalitate că oamenii să poarte măști de protecție, mulți dintre noi nu ne raportăm doar la măștile de unica folosință și alegem și variante pe care să le putem purta de mai multe ori și pe care de altfel le și putem spală și apoi refolosi. Proprietățile de blocare și cele antibacteriene nu vor dispărea atât de ușor. În acest sens, pare a fi alegere ai buna să plătim o suma ai mare de bani pentru o masca pe care să o putem purta de mai multe ori, acestea fiind de asemenea și mai comode și mai frumoase că și aspect. În prezent există și mulți producători care realizează astfel de echipamente de protecție și la comandă, după modele dorite de clienți. Astfel, cei ce le doresc pentru business-ul lor pot alege că pe suprafață aterialelor să fie imprimate logo-uri, nume sau alte motive semnificative ale business-ului lor.

În cadrul unui loc de muncă, echipamentele de protecție nu numai că ne ajuta să ne protejam pe noi, spațiul din jur și pe ceilalți dar sunt și obligatorii astfel încât prezența lor și purtarea lor de către muncitori este și ea imperativa. Indiferent de domeniile de activitate și daca este vorba despre instituții de stat sau private, pot exista și exista controale de la autoritățile desemnate pentru asta, ce au legătură cu normele de protecție a muncii. Și pentru că sancțiunile sunt destul de mari, multe firme aleg să se conformeze. De asemenea, acest lucru este benefic și în buna desfășurare a activităților. Fară îndoială că în domeniile unde exista un risc mai mare de accidentare, angajații care nu sunt echipați corespunzător nu pot desfășură atât de ușor sarcinile care le sunt date, putând exista așadar și întârzieri și chiar pierderi, financiare precum și de altă natură.

În momentul în care un angajat are la dispoziție echipamentele de protecție neceare, își poate desfășura în mod normal activitățile desemnate iar asta va aduce în acest fel rezultate și mai bune pentru compania din care fac parte.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.