Trupele NATO continuă să vină în România. Tensiunile tot mai mari dintre Rusia și Ucraina cer prezența tot mai ridicată a militarilor, iar numărul celor aflați în țara noastră a crescut considerabil în ultima perioadă.
Militarii NATO, din ce în ce mai mulți în România
În momentul de față, în România, se află mai mult de 5.500 de militari din alte țări. Mai mult decât atât, peste 2.000
Cei mai mulți militari au fost deportați la Baza Mihail Kogălniceanu. Aproximativ 2.500 de militari de la Divizia 101 Aeroportuară au ajuns luna trecută în România, pentru prima oară pe continentul european, cu desfășurare de drapel, de când Al Doilea Război Mondial s-a încheiat.
A fost format un grup de luptă sub comanda Statelor Unite ale Americii. Tot la baza Mihail Kogălniceanu au ajuns și 170 de militari din Canada care realizează mai multe misiuni de Poliție Aeriană.
Citeste si: Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Mai mult decât atât, în țara noastră, a fost constituit primul grup de luptă sub comanda NATO. Acesta este condus de Franța și se află la Cincu. Din acesta fac parte 200 de olandezi, 800 de militari francezi, dar și 50 de ingineri geniști, toți venind în România prin rotație.
NATO ia măsuri, influențată fiind de acțiunile Rusiei
„Pe fondul agresiunii Federației Ruse, NATO își ia măsurile proprii de apărare și este posibil să stabilească liniile de apărare în apropierea inamicului, pentru că s-a declarat inamic Rusia față de NATO. NATO nu a vrut să strice relațiile stabile după acordul NATO-Rusia din 1997. Ba chiar după 2014, după ce Rusia a invadat Crimeea, NATO a rămas, chiar dacă acel acord a fost suspendat, NATO a rămas în acțiunile sale în limitele acordului, adică fără baze permanente, fără unități noi ale NATO, adică comandamente în zona statelor noi membre.
Din păcate, Federația Rusă a continuat agresivitatea și în 24 februarie, anul acesta, a invadat Ucraina. Statele din estul NATO au planuri de apărare la care contribuie celelalte state membre care nu sunt poziționate în această zonă.
Sunt militari ai Statelor Unite care staționează în această bază, dar vor fi puși sub comanda NATO dacă există iminența unui atac, dar nu va exista această iminență, nu în această idee au fost poziționate trupele. Ea a fost cauzată de agresivitatea Rusiei și reprezintă un răspuns de descurajare, pentru a se pregăti pentru eventuala apărare comună”, a declarat Ștefan Dănilă, general în rezervă, la Euronews România.