Doliu în lumea sportului! Un ciclist a murit subit în somn, la doar 37 de ani - Asemănare izbitoare cu moartea baschetbalistei Alessia Maria Raiciu

Autor: Alina Petre
Actualizat: 24 mai 2023, 04:10

Încă un sportiv a avut parte de o moarte asemănătoare cu cazul Alessiei Maria Raiciu

Lumea sportului este o lovită de o nouă tragedie, după ce un ciclist a murit subit în somn, la vârsta de 37 de ani. Cazul ne amintește de moartea subită a baschetbalistei Alessia Maria Raiciu .

Încă un mare sportiv a avut parte de o moarte subită la o vârstă la care nimeni nu se aștepta.

Ciclistul Rab Wardell a încetat din viaţă, la vârsta de 37 de ani, după ce la sfârşitul săptămânii trecute câştigase titlul naţional la MTB XC.

Citeste si: Rezultatul autopsiei Alessiei Maria Raiciu- De ce a murit, de fapt, tânăra baschetbalistă la doar 18 ani

Sportivul a murit în somn

Ciclistul a murit în somn, potrivit anunţului făcut de federaţia scoţiană marţi seară.

“Suntem devastaţi de vestea că Rab Wardell, ciclism internaţional de mountain bike şi fost angajat, a trecut în nefiinţă astăzi”, a precizat federaţia.

Iubita lui Wardell, ciclista Katie Archibald, a precizat pe twitter că sportivul a suferit un stop cardiac marţi dimineaţă.

“Cred că aţi auzit că Rab a murit ieri dimineaţă. Încă nu înţeleg ce s-a întâmplat, dacă este totul real, de ce a fost luat dintre noi – atât de sănătos şi fericit. A suferit un stop cardiac când eram în pat. Am tot încercat şi paramedicii au sosit în câteva minute, dar inima lui s-a oprit şi nu l-au mai putut aduce înapoi”,

potrivit TheGuardian.

 

Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit chiar în ziua în care împlinea 18 ani

Baschetbalista Alessia Maria Raiciu  s-a stins din viață  chiar în ziua în care împlinea 18 ani.

Tragicul anunț a fost făcut public de către Federația Română de Baschet pe pagina de Facebook.

Rezultatul autopsiei tinerei a venit în urmă cu puțin timp și arată cauza pentru care aceasta a murit în somn.

Baschetbalista avea un edem pulmonar acut, care i-a fost fatal chiar în ziua în care trebuia să împlinească 18 ani. 

Edemul pulmonar poate fi definit ca o acumulare anormală de lichid extravascular în țesutul pulmonar ce afectează schimbului de gaze la nivel alveolar și poate cauza insuficiență respiratorie.

Apare, cel mai adesea, la persoanele cu probleme cardiace ori tulburări vasculare și antecedente de edem pulmonar sau boli pulmonare.

"Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm.   Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită", a declarat Pompiliu Popescu, medic sportiv, pentru un alt post de televiziune.

Citeste si: Cauza morții baschetbalistei Alessia Maria Raiciu care s-a stins din viață chiar în ziua în care împlinea 18 ani