Cel mai slab sezon estival în trei decenii

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 25 aug 2022, 11:03
video Foto(4)

La malul mării, patronii trec cu negru în calendar cel mai slab sezon estival din ultimii treizeci de ani.

Gaura în bugetul românilor provocată de scumpirile care au avut loc în acest an s-au resimțit puternic în acest sezon estival. Oamenii s-au rezumat la strictul necesar și au redus vacanțele pe litoral. Prețurile cu până la 30% mai mari, plătite pentru un șezlong, un loc de parcare sau pentru o cameră la hotel au redus sejurul de la o săptămână la cel mult două zile.

Hotelierii au stat cu ”ochii la soare” în acest sezon estival

Dacă în urmă cu un an nu aveai unde să arunci un ac pe plajele de pe litoralul românesc, acum plajele și falezele sunt mai mult goale. Scumpirile s-au resimțit puternic în buzunarele românilor, care au preferat să renunțe la vacanțe anul acesta, iar cei care au avut mai muți bani au optat pentru litoralul vecin, fie pentru Bulgaria, fie pentru Grecia.

”O imagine pe care nimeni nu și-ar fi închipuit-o vreodată, nici turiștii, nici hotelierii și care va intra în arhiva turismului de la malul mării drept cel mai slab sezon estival din ultimii ani”.

Specialiștii susțin că o vacanță în Grecia nu este cu mult mai scumpă decât o vacanță în România, însă facilitățile peste graniță sunt altele, față de țara noastră.

Serviciile sunt altele, mâncarea este diferită, de asemenea și apa și plaje sunt altfel peste hotare.

”Este o vară în care românii au ales mai mult destinații externe, nu s-a mai întâmplat acest lucru de foarte mulți ani. Românii au luat cu asalt granițele în aceasta vară, ceea ce era firesc să se întâmple”, susțin specialiștii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vacanța de vară a venit anul acesta cu multe sacrificii pentru omul de rând, numai cine a pus bani deoparte a reușit să ajungă la malul mării, unde, pentru mulți, sejurul s-a redus de la o săptămână la o zi-două.

Citeste si: Când începe programul „Litoralul pentru toți”. Prețurile vor fi mai mici chiar și cu 70%

Turiștii s-au speriat de prețurile usturătoare, iar mulți dintre ei regretă că au optat pentru litoralul romanesc, care, după cum spun ei, nu oferă condiții.

”Este prima dată când venim și sigur și ultima. Așteptări nu avem de la nimeni. Așteptări avem de la bulgari, acolo este mult mai frumos și mai ieftin”, a spus un turist. 

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.