Un preot este acuzat că a cheltuit banii enoriașilor pe site-urile pentru adulți. Suma deturnată este de sute de mii de euro

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 mai 2023, 01:35

Un preot este acuzat că a cheltuit banii enoriașilor pe site-urile pentru adulți

Un preot este acuzat că a cheltuit banii enoriașilor pe site-urile pentru adulți. Acesta a deturnat suma de 500.000 de euro de la enoriași, iar suma de 125.000 de euro s-a dus pe site-urile pentru adulți.

Un preot este acuzat că a cheltuit banii enoriașilor pe site-urile pentru adulți, mai exact, suma de 150.000 de euro. Suma totală luată ar fi fost de 500.000 de euro și a fost strânsă în decursul unui deceniu.

Un preot este acuzat că a cheltuit banii enoriașilor pe site-urile pentru adulți

Luke Seguna, un preot în vârstă de 39 de ani, care slujește în parohia Marsaxlokk, a ajuns pe toate site-urile internaționale și pe toate paginile din presă.

În decurs de zece ani, acesta a furat suma de o jumătate de milion de euro din banii pe care enoriașii i-au donat bisericii. Ieri, 25 august, Luke Seguna a fost eliberat condiționat, după ce a plătit, conform Times of Malta, o cauțiune de 20.000 de euro.

Preotul din Malta are o avere considerabilă. Acesta are cinci motociclete, un Fiat 500, două mașini, un Land Rover și suma de 200.000

de euro ce se regăsește în zece conturi bancare.

Între anii 2016 și 2022, Luke Saguna a avut un salariu de aproximativ 75.000 de euro, dar veniturile sale au fost de aproximativ 450.000 de euro. 148.000 de euro au fost cheltuiți pe site-urile pentru adulți.

Citeste si: Un tânăr acuzat de furt și căutat de poliție a încercat să scape și s-a ascuns într-un urs de pluș

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Preotul a negat vehement aceste acuzații

Luke Saguna nu a recunoscut niciuna dintre acuzațiile care i-au fost aduse. Acesta a menționat faptul că toate plățile i-au fost făcute, de fapt, personal, pentru nunțile, dar și pentru

alte evenimente pe care le-a onorat la biserica la care slujea.

Pe data de 12 august, a avut loc prima înfățișare. Atunci, în timpul audierilor, Luke Saguna a avut nevoie de ajutor medicilor, deoarece a acuzat dureri în piept. Conform avocaților săi, preotul ar suferi de o boală incurabilă.

Joi, 25 august, instanța a luat decizia ca Seguna să fie eliberat pe cauțiune, dar acesta este obligat prin lege să locuiască alături de părinții săi.

De asemenea, acesta nu are voie să se apropie de persoanele care sunt martori și este obligat, de asemenea, să dea cu subsemnatul la poliție de două ori pe săptămână.

Citeste si: Cel mai temut criminal în serie, vacanță la mare pe banii statului român- Detalii șocante

Mai mult decât atât, procurorii au cerut în instanță ca averea preotului să fie înghețată, iar acest lucru a fost admis.

Singura excepție o reprezintă o indemnizație anuală legală de puțin peste 13.000 de euro.

Luke Saguna este de origine din Tarxien și este preot paroh la Marsaklokk încă din anul 2016. Acesta a slujit, până în acel moment, la Rabat, la Zejtun, dar și la Zabbar.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.