Copiii din comuna Laloşu sunt dornici sa înveţe şi îşi doresc condiţii decente la şcoala lor din comună! Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand au dat startul campaniei “Se sună de schimbare!” pentru a strânge fondurile necesare renovării şcolilor din medi

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 30 aug 2022, 14:26
video Foto(7)

Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand au dat ieri startul campaniei “Se sună de schimbare!”, un demers menit să vină în întâmpinarea copiilor care învaţă în şcolile rurale româneşti, cele mai afectate de lipsa fondurilor din educaţie sau de nepăsarea autorităţilor.

Începând de ieri, Kanal D a început campania <Se sună de schimbare>, iar telespectatorii au putut urmări, în cadrul principalului jurnal informativ, un prim reportaj emoţionant realizat de către echipa Ştirile Kanal D, în comuna Laloșu, jud. Vâlcea, așezare în care zeci de copii privesc, în fiecare zi, cum școala lor se dărâmă. 

Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand au dat startul campaniei “Se sună de schimbare!”

Situația în comuna Laloșu este una destul de precară; banii sunt aproape inexistenți, dar copiii de aici visează, în pofida greutăților, pe care le întâmpină zi de zi, că într-o zi lucrurile se vor schimba în bine și vor avea toate cele trebuincioase pentru a avea acces la o educație în condiții decente. Pentru ei, copiii din Laloșu, să meargă la școală este o dovadă de curaj, mai ales că instituția de învățământ, construită în urmă cu peste 40 de ani, a suferit doar mici reparații, și acestea făcute din bani de la profesori sau strânși de comunitate.

Situația clădirii în care învață se află într-o stare precară, cu semne clare de erodare. Numai rezultatele bune la învățătură și dorința lor reală de a învăța reprezintă unicul bilet al micuților către o viață mai bună.

În această seară vom ajunge in comuna Giubega, și îi vom cunoaște pe copiii dornici de învăţătură care ai nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Conform statisticilor, în România ultimilor 30 de ani, s-au închis mii de scoli, fie din lipsa de elevi, a abandonului școlar, fie că acestea reprezentau un adevărat pericol pentru cei care le călcau pragul. Mai puțin de patru sute de instituții de învățământ s-au construit în tot acest timp. Mai grav este că România anului 2022 este pe primul loc in Europa la capitolul abandon școlar.

Campania inițiată de Kanal D și BookLand România “Se sună de schimbare!” își propune să modernizeze școlile din mediul rural și, multumită oamenilor cu inimă mare, să le ofere copiilor șansa la educație în condiții decente.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Toţi cei care îşi doresc să se alăture campaniei “Se sună de schimbare!” pot contribui la bucuria copiilor în noul an şcolar trimiţând un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, şi donând astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educaţie.  Numărul este valabil în reţetele Orange România, Vodafone România, Telekom şi Digi Mobil. 

Sumele strânse în urma campaniei vor merge către Asociaţia BookLand care le va direcţiona spre şcolile din mediul rural care au nevoie de renovare, reabilitare. Donaţia

poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.

Nu pierdeți, în fiecare seară, de la 19:00, o serie de reportaje emoţionante realizate de Ştirile Kanal D, în diferite sate şi comune din România, unde şcoala are nevoie de ajutor pentru a-şi putea primi, în condiţii decente, noi generaţii de copii.