Prognoza meteo ANM miercuri, 31 august 2022. Vremea se schimbă radical. Cod portocaliu și galben de ploi abundente

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 31 august 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Vremea va deveni instabilă în mai multe județe ale țării, motiv pentru care meteorologii au emis avertizări meteo cod galben și portocaliu de vreme rea. Iată până când sunt în vigoare și ce zone vizează.

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii încă de marți, fiind emise două avertizări meteo cod galben și portocaliu de ploi abundente. Iată cum arată prognoza meteo ANM în București și la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM miercuri, 31 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de miercuri va debuta cu vreme închisă în majoritatea regiunilor, având în vedere că mai multe județe din țară se vor afla până la ora 10:00 sub cod galben și portocaliu de vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente și vânt puternic.

Codul galben de vreme rea este valabil în intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00 și cuprinde local sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului. Aici, meteorologii anunță averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cantitățile de apă putând să depășească 25...40 l/mp. Izolat pot să fie și condiții de vijelii și grindină.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Transilvania, Oltenia și local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei este cod portocaliu de ploi abundente.

ANM anunță că se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Nu vor lipsi descărcările electrice, vijeliile și grindina.

Citeste si: Epuizarea termică. Ce este, când apare și cum să te protejezi de „răul de căldură”

Vremea în București miercuri, 31 august 2022

Bucureștiul nu este sub avertizare meteo de vreme rea, ziua de miercuri aducând o vreme frumoasă, cu nori și soare, dar și o temperatură de 31 de grade.

În timpul zilei, disconfortul termic va fi accentuat. Noaptea, minima va coborî până în jurul valorii de 18 grade, iar cerul va fi parţial spre predominant noros.

Vremea în Brașov miercuri, 31 august 2022

La Brașov, temperaturile vor fi în scădere, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 23 de grade. În timpul zilei sunt anunțate ploi, fiind în vigoare un cod portocaliu de furtuni.

Cerul va rămâne acoperit de nori și după lăsarea serii, vor fi ploi și descărcări electrice, iar minima va fi de 15 grade.

Vremea în Constanța miercuri, 31 august 2022

Meteorologii anunță vreme bună la malul mării, cu nori și soare. Maxima din termometre va urca până la 29 de grade, iar atmosfera va fi una plăcută pe tot parcursul zilei. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros și se va înregistra o minimă de 22 de grade.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video