Prognoza meteo ANM sâmbătă, 3 septembrie 2022. Ploi torențiale și vreme mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 3 septembrie 2022

Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări meteo cod portocaliu și galben de ploi. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Prima zi de weekend aduce vreme instabilă în toată țara. Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii, dar și precipitații sub formă de ploaie. Iată ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 3 septembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme normală din punct de vedere termic în vest și în sud-vestul țării, iar în rest, vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru începutul lunii septembrie.

Maximele zileI vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 15 grade. Cerul va prezenta înnorări în timpul zilei, iar în Dobrogea și Bărăgan va ploua serios, aici fiind anunțate cantități însemnate de apă și descărcări electrice. Ploi vor fi și la munte, dar și în Moldova și Muntenia. Vântul va sufla slab până la moderat și va prezenta intensificări pe litoral.
Noaptea și la primele ore ale dimineții poate să mai apară ceața.

Meteorologii au emis și două avertizări cod galben și portocaliu de ploi, acestea fiind în vigoare până sâmbătă, la ora 10:00.

Codul galben de vreme rea vizează vestul, estul și sud-estul țării, unde vor fi averse cu caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Codul portocaliul de vreme rea este valabil în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea. Până sâmbătă, la ora 10:00, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70...80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, potrivit meteoromania.ro.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 2 septembrie 2022. Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de ploi abundente. Instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată țara

Vremea în București sâmbătă, 3 septembrie 2022

În București se anunță vreme mohorâtă pentru ziua de sâmbătă, un cer mai mult noros și precipitații sub formă de ploaie. Vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar, astfel că se vor înregistra maxime de până la 20 de grade, în timp ce minima se va situa

în jurul valorii de 12 grade. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în Brașov sâmbătă, 3 septembrie 2022

Vremea va fi urâtă și la Brașov în prima zi de weekend, astfel că sunt anunțate ploi, descărcări electrice și o temperatură maximă de 15 grade. Noaptea, cerul va rămâne acoperit de nori, iar minima va coborî până la 9 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 3 septembrie 2022

Meteorologii anunță vreme închisă la malul marii. Pe 3 septembrie, la Constanța vor fi ploi, cerul va fi mai mult noros și se va înregistra o maximă de 22 de grade. În timpul nopții, cerul va fi parțial noros, iar minima va fi de 15 grade. 

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea