Se dau 15.000 de lei de la stat pentru instalarea gardurilor electrice. Cine sunt românii care ar putea intra în posesia acestei sume de bani

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 sep 2022, 14:10

Se dau bani de la stat pentru instalarea gardurilor electrice  

Sursa: unsplash

Un nou proiect de lege prevede ca românii să poată solicita până la 15,000 de lei de la stat pentru montarea gardurilor electrice. Care este scopul și cine ar putea fi beneficiarii?

Ministerul Mediului a pus în dezbatere un nou proiect de lege prin care se dorește rezolvarea problemelor legate de vizitele animalelor sălbatice în gospodăriile românilor. Iată care sunt condițiile ce ar trebui îndeplinite pentru ca românii să intre în posesia unor sume de bani de până la 15,000 de lei.

15,000 de lei de la stat pentru montarea gardurilor electrice. Cine poate solicita acest ajutor? 

În ultimii ani, vizitele animalelor sălbatice în gospodăriile românilor au reprezentat o adevărată problemă, în special în zonele montane, aproape de păduri. Astfel, pentru a reduce acest fenomen și a preveni apariția pagubelor cauzate de animale, autoritățile propun ca românii să poată primi din partea statului până la 15,000 de lei, bani ce pot fi folosiți pentru instalarea de garduri electrice sau orice alte mijloace care să țină animalele la distanță. 

Dacă proiectul de lege va primi acordul ministrului mediului și va fi publicat în Monitorul oficial, atunci românii pot solicita până la 15,000 de lei pentru a-și achiziționa mijloacele permise de lege pentru a ține la distanță animalele sălbatice. Poate fi vorba despre garduri electrice, instalații cu fascicule luminoase, sunete/ ultrasunete. În plus, românii vor primi bani de la stat și pentru a-și acoperi cheltuielile legate de cumpărarea sistemelor, montarea lor sau pentru instalarea unor panouri prin care să fie anunțată prezența acestor dispozitive într-o anumită gospodărie, potrivit avocatnet.ro. 

Citeste si: Românii primesc 3000 de lei în luna septembrie! Despre ce program este vorba și care sunt actele necesare

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Condiții pentru a primi 15,000 de lei de la stat 

Dacă va fi adoptat proiectul de lege, cei interesați să obțină aproximativ 15,000 de lei de la stat trebuie să știe că este nevoie să îndeplinească anumite condiții pentru a intra în posesia banilor.

Mai exact, beneficiarii trebuie să aibă domiciliul în România, trebuie să fie proprietarii imobilului sau terenului pentru care solicită acest ajutor, nu trebuie să fie înregistrați cu fapte sancționate de legislația fiscală, potrivit certificatului de cazier fiscal, nu trebuie să fie înregistrați cu obligaţii de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor

şi contribuțiilor către bugetul de stat sau cele locale, nu trebuie să fie condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă și nu trebuie să beneficieze de finanțare nerambursabilă din altă sursă pentru același proiect.

Proiectul se află în dezbatere la Ministerul Mediului și își dorește să reducă, pe cât posibil, conflictele om-animal, astfel încât animalele să nu se mai poată apropia de gospodăriile oamenilor și să producă pagube.

Citeste si: Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei. Ce s-a decis în legătură cu majorarea cu 10%

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.