Cutremur devastator: cel puțin 46 de morți și 50 de răniți. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut. Autoritățile, în alertă

Autor: Alina Petre
Actualizat: 05 iun 2023, 07:35

Cutremur devastator

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit, luni, China. Cel puțin 46 de oameni au murit și alți 50 sunt răniți.

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit, luni, China. Cel puțin 46 de oameni au murit și alți 50 sunt răniți. Bilanțul victimelor crește de la o oră la alta.

Citeste si: Cutremur în România, luni. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Cutremur devastator: cel puțin 46 de morți și 50 de răniți

Cutremurul s-a soldat cu cel puţin 46 de morţi, peste 50 de răniți şi a afectat capitala provinciei Chengdu şi alte provincii.

Bilanţul în urma puternicului seism produs luni în provincia chineză Sichuan a crescut la 46 de morţi, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă, informează agenţiile Xinhua şi AFP.

Şaisprezece persoane erau date dispărute luni, la ora locală 20:30, iar alte 50 de persoane au fost rănite, a declarat Wang Feng, director adjunct al departamentului provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Sichuan.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 12.52 (04:52 GMT) în provincia Sichuan, a precizat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS)- un organism de referinţă la nivel mondial în domeniul seismelor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile sunt în alertă

Adâncimea seismului a fost estimată la 10 kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 39 kilometri de cantonul Luding, a anunţat televiziunea publică chineză CCTV.

Unele drumuri şi case din apropierea epicentrului au fost avariate din cauza alunecărilor de teren produse, în timp ce reţeaua de comunicaţii a fost afectată în cel puţin o zonă, potrivit televiziunii de stat. Nu au fost raportate pagube la baraj şi hidrocentrale pe o rază de 50 km de epicentru.

Cutremurele sunt frecvente în Sichuan, o provincie din sud-vestul ţării, în special în munţii din vest, o zonă activă tectonic de-a lungul graniţei estice a platoului Qinghai-Tibetan.

Cutremur în România, luni

Un cutremur a avut loc luni, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs luni, în ziua de 05 Septembrie 2022, la ora 16:08:10 (ora locală a României), s-a produs în MOLDOVA, SUCEAVA.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 2.1 ți a avut loc la adâncimea de 2km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 119km NV de Bacau, 136km S de Chernivtsi, 153km E de Cluj-Napoca, 155km V de Iasi, 161km N de Brasov, 180km NE de Sibiu, 212km S de Ivano-Frankivsk, 241km N de Ploiesti, 251km V de Chisinau, 255km N de Pitesti.

Citeste si: Cutremure în lanț, sâmbătă dimineața. Seismele s-au resimțit în mai multe orașe. Ce magnitudine au avut