Marcel Ciolacu, mesaj după moartea Reginei Angliei: „Trimit sincere condoleanțe familiei regale”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 iun 2023, 04:10

Marcel Ciolacu, mesaj după moartea Reginei Angliei

Sursa: Victoria Jones/WPA Pool/Getty Images

Regina Elisabeta a II-a a murit astăzi, 8 septembrie, la 96 de ani, în Scoția, la Castelul Balmoral. Membrii Familiei Regale s-au adunat în jurul ei, pentru a fi alături de ea până în ultimul moment.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj Familiei Regale, după ce a fost anunțată moartea Reginei Elisabeta. După 70 de ani de domnie, Suverana s-a stins din viață la 96 de ani.

Marcel Ciolacu, mesaj de condoleanțe pentru Familia Regală a Marii Britanii

„Regina a murit liniştită la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a transmis Palatul Buckingham, în urmă cu doar câteva minute.

Reacțiile au venit și din partea României. Marcel Ciolacu și-a exprimat profundele condoleanțe prin intermediul unui mesaj postat în mediul online.

„Cu profundă tristeţe, trimit sincere condoleanţe familiei regale, poporului britanic şi al Regatului Commonwealth. Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, a construit punţi între naţiuni şi indivizi care vor dăinui pentru generaţiile următoare”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Twitter.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prințul Charles, prima reacție după moartea mamei sale

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de profundă tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame mult iubite.

Știu că pierderea ei va fi simțită profund în toată țara, în Țara, în Comunitate și de nenumărați oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu și schimbare, eu și familia mea vom fi mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre aspect și afecțiune profundă în care Regina a fost atât de larg ținută”, a transmis și Charles.

„Sincere condoleanțe la trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și al angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală”, a transmis și Klaus Iohannis, președintele României.

„Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a

a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis și Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.