Află cum îți poți îngriji copacii, astfel încât aceștia să-ți ofere cele mai delicioase roade! 3 sfaturi utile, ce vin în ajutorul tău

Author: Oana Picerea

Fie că ai o recoltă bogată de mere, ori de pere, cireșe, sau te răsfeți cu niște prune delicioase din prunul tău bogat în această toamnă, mai mult ca sigur că ți-ai creat o rutină menită să te ajute în a-ți putea îngriji cum se cuvine copacii dătători de bunătăți.

Poate, de multe ori, trăim cu senzația că natura naște, și renaște de la sine, că aceasta nu are nevoie de ajutorul și susținerea noastră, în cea mai mare parte a timpului. Cu toate că, aceasta are capacitatea de a ne oferi necondiționat roadele sale, pentru a ni le putea asigura în cantitatea, și la calitatea dorită, este necesar să-i oferim, din când în când acesteia, cate o mână de ajutor.

Află cum îți poți îngriji copacii, astfel încât aceștia să-ți ofere cele mai delicioase roade! 3 sfaturi utile, ce vin în ajutorul tău

Apa corespunzătoare

Mai ales pe timpul verilor secetoase, când pot exista multiple zile la rândul fără să ploua, natura strigă cu disperare în urma noastră să-i întindem o mână de ajutor, pentru a funcționa, în continuare, în termenii săi optimi.

În cazul în care nu te-ai fi gândit până acum, poți începe să implementezi obiceiul de a te asigura că-i oferi zilnic pomului tău, cantitatea de apă necesara pentru ca acesta să facă față temperaturilor extreme de afară. Folosind numai cantitatea de apă a unei stropitoare, poți asigura longevitatea și vitalitatea pomilor tăi.

Curățarea regulată

În special dacă plantația ta se află în zona montană, este necesar să-ți răpești sezonier, câteva ore, pentru a putea curăța pomii de buruienele ce cresc în preajma lor, și pentru a le putea elimina vreascurile nefolositoare ce stau și împiedică dezvoltarea acestora armonioasă. În cazul tăierii crengilor ce par să încurce roadele tale, site-ul Viata-la-tara.ro îți vine în ajutor, punându-ți la dispoziție cea mai nouă colecție de drujbe, menite să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi.

Investind în recolta ta, investești în sănătatea și longevitatea vieții tale!

Grija față de plantațiile de lângă

Mai ales dacă ai de-a face cu un cireș ce beneficiază de o vechime impresionantă în timp, și a putut face față ultimilor 100 de ani, ar trebui să iei în seamă că acesta a avut timp, în ultimul secol, să-și dezvolte o rădăcină extrem de bine înfiptă în pământ, ce are parte de o dimensiune covârșitoare. În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți asigura longevitatea pomului tău, și a nu-ți risipi semințele legumelor tale preferate, sau a florilor ce abia așteaptă să fie plantate în proximitatea copaciilor, poți încerca să păstrezi o distanță rezonabilă între pomul cu vechime, și noile plante.

Iubitorii de agricultură își culeg fericirea și starea de bine zi de zi din recoltele sale, pentru care sunt în stare să sacrifice atât timp, cât și implicare și energie. Încearcă, în fiecare zi, să-ți descoperi câte o nouă pasiune și cufundă-te, fără măsură, în aceasta!

Sursa foto: pixabay.com

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.