Cum să-ți fidelizezi clienții, ca meseriaș în construcții

Author: Oana Picerea

România este una dintre țările în care piața imobiliară s-a dezvoltat impresionant de mult în ultimele decenii, iar tendința este în continuă creștere. În acest context al unei piețe dinamice, concurența între firme sau meseriaș este una acerbă, motiv pentru care trebuie să cunoști câteva metode care te ajută să-ți fidelizezi clienții.

Chiar și-n vremuri de criză, de inflație și de scumpiri în toate sectoarele de activitate, este cunoscut apetitul românilor pentru construcții. Suntem o țară care se poate mândri cu una dintre cele mai înalte rate globale de proprietari raportat la populația generală, iar acest lucru înseamnă că se construiește la intensitate mare.

Avem numeroase firme de construcție și numeroși meseriași care activează pe piață, motiv pentru care poate fi dificil, atât ca începător, cât și ca profesionist cu experiență să-ți creezi o imagine, să aduni un bazin de clienți fideli care să apeleze la tine de fiecare dată când au nevoie de servicii de construcție.

Pentru a reuși acest lucru, aparent extrem de dificil, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, precum:

1. Lucrează cu materiale de calitate

Dincolo de abilitățile, calitățile, priceperea și profesionalismul tău, rezultatul muncii pe care o depui va reflecta și va depinde și de calitatea materialelor folosite.

Explică-le clienților tăi importanța de a investi în materiale de calitate, materiale durabile și, de ce nu, prietenoase cu mediul înconjurător, fiindcă acestea sunt tendințele care vor conta din ce în ce mai mult pe piața construcțiilor, în viitor.

2. Folosește-te de scule profesionale, care dau randament

Pe lângă materialele de calitate, trebuie să ai la îndemână și instrumente care să pună în aplicare planurile pe care le ai, fără erori tehnice sau de design.

Tocmai de aceea, trebuie să apelezi la scule performante, rezistente și confecționate din aliaje calitative. De exemplu, acest pistol de legat fier de la Magnetcenter.ro poate fi alegerea ideală pentru poate cel mai important element al unei construcții: structura sa de rezistență.

Pe lângă faptul că un instrument bun îți va pune în aplicare planul de construcție fix așa cum îți dorești și cum este prevăzut în documente, îți crește și ție, ca meseriaș, gradul de confort și de siguranță, putând astfel să eviți accidentări neplăcute ce te-ar putea încetini și ar putea amâna predarea finală a lucrării respective.

3. Apelează la publicitatea pe care ți-o poate face fiecare client în parte

Vorbește cu toți clienții tăi și, odată ce vor fi mulțumiți de modalitatea ta de lucru, de felul tău de a fi și de rezultatele muncii tale, explică-le că e important pentru tine să te ofere ca referință cunoscuților sau colaboratorilor.

Astfel, având parte de recomandări de la alte persoane, numărul tău de noi clienți are șanse să crească exponențial, în timp.

4. Nu neglija promovarea online

Cine nu este în mediul online, practic nu există - spune o lege nescrisă a marketingului din zilele noastre. Chiar așa și este! Asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiești o mică avere pe publicitate plătită, ci doar să ai o pagină socială unde să expui lucrările tale, unde să oferi un număr de telefon de contact unde oamenii interesați de serviciile tale să poată apela și să aibă ocazia de a lua legătura cu tine.

În cele din urmă, nu uita că e foarte important să nu te grăbești, să aloci fiecărei lucrări timpul pe care tu, ca profesionist, îl consideri necesar și să explici clientului riscurile la care se expune dacă pune presiune pe tine să termeni lucrarea respectivă într-un interval de timp mai scurt.

 

Sursă foto: pixabay.com

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.