De ce merită să alegeți jante din aliaj și cum să le îngrijiți pe termen lung

Author: Oana Picerea

Este de la sine înțeles că roțile sunt una dintre cele mai importante părți ale mașinii dumneavoastră, fiind responsabile pentru transferul puterii motorului către șosea și direcție, precum și pentru a vă asigura că nu aveți parte de o călătorie prea accidentată. Jantele din aliaj sunt bine cunoscute pentru îmbunătățirea performanțelor și a aspectului oricărei mașini, dar ce avantaje au, de fapt, acestea?

Iată o listă de motive pentru care jante din aliaj pot fi benefice pentru mașina dumneavoastră.

Estetică

Jantele din aliaj reprezintă o îmbunătățire vizuală masivă a modului în care arată o mașină, estetica îmbunătățită fiind adesea principalul motiv pentru care mulți proprietari de mașini aleg să le achiziționeze. Jantele din aliaj sunt adesea mult mai stilizate și mai lustruite decât jantele standard din oțel, oferind mașinilor un aspect mai plăcut

Rezistență

Aliajele - realizate din aliaje de aluminiu sau magneziu - sunt mai rezistente decât un set de jante standard din oțel, ceea ce le permite să se îndoaie mai bine în viraje și să îmbunătățească manevrabilitatea datorită oscilațiilor reduse. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, deși jantele din aliaj sunt mai dure, sunt, de asemenea, mai susceptibile la fisuri atunci când se confruntă cu șocuri de impact ridicat, cum ar fi gropile sau drumurile deosebit de accidentate.

O mai bună disipare a căldurii

O caracteristică cheie a aliajelor este capacitatea lor îmbunătățită de a disipa căldura, ceea ce asigură un risc redus de defecțiune a frânelor și, în schimb, permite o performanță mai bună a frânării vehiculului dumneavoastră.

Mai puțină greutate

Jantele din aliaj cântăresc considerabil mai puțin decât un set de jante standard, ceea ce ajută la îmbunătățirea mersului și manevrabilității mașinii. Greutatea redusă înseamnă că este mai puțin de întors la direcție și mai puțină greutate pe care suspensia trebuie să o gestioneze la viraje, ceea ce duce la o performanță mai bună în general.

Mai puțin combustibil

Este evident, dar greutatea redusă a jantelor din aliaj contribuie la o economie de combustibil mai mică pentru mașina dumneavoastră. Mai mult, roțile mai ușoare reduc energia necesară pentru a mișca și a direcționa mașina, economisind combustibil prețios!

Mai puțin predispuse la rugină

Aluminiul este mult mai bine protejat împotriva ruginii sau a coroziunii decât jantele standard din oțel, garantând că investiția dvs. va rezista testului timpului și va rămâne frumoasă ani de zile.

Desigur, cu performanțe mai bune și un aspect deosebit, jantele din aliaj au un cost considerabil, iar proprietarii de mașini ar trebui să cerceteze mai întâi dacă vă puteți permite o astfel de investiție.

5 sfaturi pentru a proteja jantele din aliaj ale mașinii tale

Jantele din aliaj pot fi un accesoriu scump pentru multe mașini și pot provoca multe cheltuieli și dureri de cap dacă se deteriorează. Conducerea prea aproape de bordură este doar una dintre modalitățile care vă pot pune în pericol jantele din aliaj dacă le zgâriați accidental în timpul condusului.

Plăcuțele de frână pot fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare atunci când vine vorba de îngrijirea unor jante, din cauza prafului care este deosebit de abraziv pe metal.

Într-un moment în care bugetele tuturor sunt strânse pe fondul pandemiei, am venit cu câteva sfaturi utile pentru a păstra jantele din aliaj în stare bună. Intrarea într-o rutină regulată de curățare și conducerea cu atenție sporită pot fi de mare ajutor.

Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de jantele dvs. și pentru a le menține la fel de bune ca și cum ar fi noi.

Curățare

Oricât de tentant ar fi să apucați furtunul atunci când vine vorba de curățarea jantelor, presiunea poate provoca lovituri și crăpături în jante.

În schimb, luați o găleată cu apă fierbinte și aruncați-o peste roți pentru a îndepărta cea mai mare parte a mizeriei, apoi folosiți un burete moale pentru a intra între spițe și a îndepărta murdăria încăpățânată.

 


Maria Pătrașcu, medic specialist psihiatru, a adus în prim-plan, în cadrul emisiunii „Follow us!”, câteva semne după care putem recunoaște o persoană narcisistă.