William și Kate sunt oficial Prinț și Prințesă de Wales

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 09 iun 2023, 03:45

William și Kate sunt oficial Prinț și Prințesă de Wales

În cadrul discursului pe care Regele Charles al III-lea l-a susținut în această seară în fața națiunii, acesta i-a proclamat oficial pe William și Kate Prinț și Prințesă de Wales.

În primul său discurs în fața națiunii în calitate de rege, Charles al III-lea a spus că William își va asuma de acum „responsabilitățile” pe care el și le-a asumat mai bine de 50 de ani. Totodată, a transmis dragostea lui către Harry și Meghan.

Regele Charles al III-lea i-a proclamat pe William și Kate Prinț și Prințesă de Wales 

 În discursul său, Regele a spus:Majestatea sa Regina, mult-iubita mea mamă, a fost un model pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă

un angajament pe care îl reînnoiesc", și-a început regele discursul.

De asemenea, în cadrul discursului, noul suveran al Marii Britanii s-a referit și la noile roluri și titluri date de acum membrilor familiei, confirmând că Camilla va servi ca regina consoartă. Despre William și Kate, el a spus: „În calitate de moștenitor al meu, William își asumă acum titlurile scoțiene care au însemnat atât de mult pentru mine.El

îmi urmează ca Duce de Cornwall și își asumă responsabilitățile pentru Ducatul de Cornwall pe care le-am asumat de mai bine de cinci decenii”.

„Astăzi, sunt mândru să-l proclam prințul de Wales, Tywysog Cymru, țara al cărei titlu am fost atât de mare privilegiat să-l port în timpul atât de mult din viața și datoriile mele. Cu Catherine alături de el, noul nostru prinț și prințesă de Wales va continua, știu, să inspire și să conducă conversațiile noastre naționale, ajutând să-i aducem pe cei marginali în centrul locului unde poate fi acordat ajutor vital”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Charles s-a referit și la Harry și Meghan în discursul său, adăugând: „Vreau, de asemenea, să-mi exprim dragostea pentru Harry și Meghan, în timp ce aceștia continuă să-și construiască viața în străinătate”.

Discursul Regelui s-a încheiat cu mulțumirile pe care i le-a adus mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.