Vladimir Putin nu va veni la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Care este motivul

Autor: Lavinia Medrea

Președintele rus Vladimir Putin spune că regina „s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritatea pe scena mondială”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Motivul pentru care Vladimir Putin nu va veni la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Dmitri Peskov a declarat că, deși rușii o „respectă” pe Regina Elisabeta „pentru înțelepciunea ei”, participarea lui Putin la înmormântare nu este obligatorie.

Acesta a mai adăugat că, în curând, va fi luată o decizie cu privire la cine va reprezenta Rusia la ceremonie.

Joi, Vladimir Putin a fost unul dintre liderii mondiali care au prezentat condoleanțe familiei regale și i-a urat Regelui Charles al III-lea „curaj și rezistență”.

Într-o declarație de joi, Vladimir Putin a lăudat-o pe Regină, declarând:

„Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritatea pe scena mondială”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mesajul lui Ion Iliescu, transmis după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Sfârșitul unei epoci istorice”

În 2003, Regina Elisabeta a II-a i-a găzduit pe Vladimir Putin și pe soția sa la Palatul Buckingham.

Funeraliile de stat vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu se va număra printre șefii de stat care vor participa la viitoarele funeralii ale Reginei Elisabeta a II-a, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului rus, potrivit FoxNews.

Scrisoarea lui Vladimir Putin pentru Regele Charles al III-lea

Joi, după moartea Elisabetei a II-a, Vladimir Putin i-a scris o scrisoare regelui Charles al III-lea.

„Vă rugăm să acceptați cele mai profunde condoleanțe pentru decesul reginei Elisabeta a II-a. Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate în mod inextricabil de numele Majestății Sale.

Citeste si: Viața Reginei Elisabeta a II-a. Cronologia evenimentelor care au marcat viața celui mai longeviv monarh contemporan

Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritate pe scena mondială. Vă doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele și ireparabile. Vă rog să transmiteți cuvintele de sinceră compasiune și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii”.