LIVE UPDATE Ziua 202 de război în Ucraina: O nouă moarte suspectă în Rusia. Ucraina a recucerit 6.000 de kilometri pătrați, anunță Zelenski

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 13 iun 2023, 00:00

Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 201-a zi. Ucrainenii au recucerit 6.000 de kilometri pătrați în sudul și estul țării de la începutul lunii septembrie.

Armata ucraineană avansează în războiul cu Rusia. Volodimir Zelenski a anunțat luni, 12 septembrie, că de la începutul lunii, Ucraina a recucerit 6.000 de kilometri pătrați în sudul și estul țării.

Citeste si: Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate. Întâlnire importantă între Vladimir Putin și Xi Jinping

UPDATE ORA 15.50. O nouă moarte suspectă în Rusia

Moartea unui director rus din domeniul energiei se adaugă pe lista deceselor suspecte ale unor influenți oameni de afaceri din Rusia, de la invazia în Ucraina, în 24 februarie. Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit după ce a căzut dintr-o ambarcațiune aflată în viteză, scriu  Newsweek  și  New York Post.

„Moartea lui Ivan este o pierdere imensă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a transmis compania printr-un comunicat.

UPDATE ORA 13:40. Luptele continuă în regiunea Harkov 

Luptele continuă în regiunea Harkov, dar forțele ucrainene fac progrese bune, deoarece sunt foarte motivate și operațiunea este bine planificată, a declarat marți ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, pentru Reuters.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Scopul este de a elibera regiunea Harkov și dincolo de aceasta- toate teritoriile ocupate de Federația Rusă.

Luptele continuă. Este încă devreme pentru a spune că s-a stabilit un control deplin asupra regiunii Harkov", a declarat Malyar.

UPDATE ORA 12:30 CE renunță la plafonarea prețului gazelor

Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen a anunțat că va da înapoi în privința plafonării prețului pentru gazele naturale importate din Rusia, alegând în schimb să meargă pe ideea suprataxării companiilor energetice, potrivit unui document oficial obținut de jurnaliștii de la  The Guardian.

Ucraina a recuperat 6.000 kilometri pătrați din teritoriul ocupat de Rusia

Volodimir Zelenski le-a mulţumit forțelor ucrainene pentru recucerirea celor 6.000 de km pătrați. Totodată, un înalt oficial american a declarat că muți soldați ruși au trecut granița în Rusia după înfrângerea suferită în regiunea Harkov.

„De la începutul lunii septembrie și până astăzi, luptătorii noștri au eliberat peste 6.000

de km pătrați din teritoriul Ucrainei în sud și în est.   Avansurile forțelor noastre continuă. Băieţi, sunteţi adevăraţi eroi!”, a spus Zelenski în mesajul său video zilnic.

Citeste si: Vladimir Putin nu va opri atacurile asupra Ucrainei! Războiul a intrat în etapa a treia

Preşedintele ucrainean a menţionat că nu poate oferi detalii despre acţiunile operaţionale ale Forţelor armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

"Nu vom sta pe loc. Vom continua încetişor să înaintăm constant. Nu vom mai vorbi cu ei altfel. De îndată ce am rămâne şi am sta, ştiu că unele state ne-ar împinge spre 'procesul de la Minsk'. Vreau ca lumea să înţeleagă, sunt lucruri diferite. O rezolvare diplomatică şi 'Minsk-2-3-5-10' sunt două lucruri diferite. 'Minsk' este o bucată de hârtie goală pentru a oferi Rusiei o pauză înainte de următoarea invazie", a declarat Zelenski, citat de Unian.

Zelenski va discuta marţi cu directorul general al FMI

Liderul de la Kiev va discuta marţi, 13 septembrie, cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, au declarat pentru Reuters două surse, scrie news.ro.

În cadrul unei sesiuni informale de luni, Consiliul de administraţie al FMI a discutat un plan care ar putea oferi Ucrainei un ajutor de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari prin intermediul instrumentului de finanţare rapidă al FMI.

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.