Vezi când este potrivit pentru copilul tău să utilizeze căști pentru telefon și de ce!

Autor: Oana Picerea

Telefonul face parte din viața noastră zilnică și, dacă ai un copil, cu siguranță măcar o dată pe zi folosește telefonul, iar dacă este adolescent, mai degrabă zilnic și de mai multe ori pe zi. Într-adevăr, telefoanele, datorită tehnologiei avansate, a multiplelor aplicații și a posibilității de a comunica cu multă lume din diferite colțuri ale țării sau ale lumii pot crea dependență.

Astfel, ajungem să folosim telefonul mai des decât ar trebui sau decât am vrea ori am avea nevoie. Ei bine, în ceea ce îi privește pe copii, telefoanele reprezintă un fel de prieten tehnologic, iar muzica din căști, podcasturile, videoclipurile ascultate la căști sunt o oază de relaxare.

Iată când ar fi potrivit pentru copilul tău să utilizeze căști pentru telefon!

Când are nevoie de timp pentru sine

Și copii au nevoie de timp pe care să-l petreacă singuri, de spațiu și intimitate, la fel ca adulții. Uneori se pot simți copleșiți de situație, de colegi, de școală sau de viața de acasă și au nevoie de puțin timp pentru ei. La fel cum adulții au nevoie de timp pentru relaxare, de liniște și pace măcar pentru câteva clipe, așa au nevoie și copiii. În astfel de momente, cea mai la îndemână variantă pentru ei este să asculte muzică în căști, pentru a evita contactul cu alți oameni. Dacă ești în căutarea unui model de căști potrivite pentru copilul tău, la Altex găsești diferite modele de căști de telefon de la branduri renumite, la prețuri pentru orice buget.

Nu este greșit să îți lași copilul să asculte muzică folosind căști pentru telefon, atât timp cât volumul este unul moderat, iar timpul este unul mediu. Ascultarea muzicii în căști la un volum mare pentru o perioadă lungă de timp poate afecta auzul pe termen lung, ceea ce înseamnă că trebuie să setezi anumite limite alături de copilul tău atunci când acesta folosește căștile pentru telefon.

În mașină la drumuri lungi

Copiii au foarte multă energie, iar la drumuri lungi cu mașina, aceștia se plictisesc repede, neavând posibilitatea de a desfășura multe activități sau un spațiu mare de joacă. Astfel, o posibilitate de a-i menține calmi, atenți și binedispuși este să îi lași să folosească atunci când se plictisesc în mașină tableta sau telefonul cu căștile, unde pot asculta o melodie, un podcast pentru vârsta lor sau anumite filmulețe educative.

Astfel, vor avea parte de o activitate care să le capteze atenția, unde se vor concentra și de unde poate că vor învăța ceva nou mai apoi, dacă ai grijă să vizioneze filmulețe educative sau să asculte melodii potrivite pentru vârsta lor.

Uneori este dificil pentru un copil să gestioneze toată energia pe care o are, astfel că are nevoie de tot mai multă atenție din partea părinților, așa că nu ezita să îi oferi atenția de care are nevoie atunci când îți cere asta. Legătura părinte-copil trebuie să fie una bine consolidată pe încredere și sinceritate, pentru a putea crea un mediu plăcut pentru cel mic și pentru a-l ajuta să se dezvolte. Tehnologia poate avea rolul său în această ecuație, dacă este folosită moderat și cu grijă.

Sursa foto: Pexels.com.