Ursula von der Leyen, măsuri urgente pentru prețurile la gaze. Care sunt planurile pentru ca europenii să nu înghețe de frig în case la iarnă

Autor: Alina Petre
Actualizat: 14 iun 2023, 05:10

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen a susţinut astăzi al treilea său discurs cu privire la starea Uniunii Europene. Care sunt planurile pentru ca europenii să nu înghețe de frig în case la iarnă

Ursula von der Leyen a susţinut astăzi, în faţa Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, al treilea său discurs privind starea Uniunii Europene.

Citeste si: Vești bune pentru români! Salariul minim va fi majorat cu cel puțin 500 de lei. Când va fi posibilă mărirea

Ursula von der Leyen, discurs despre starea UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că se va concentra pe crizele declanșate de războiul din Ucraina, dar și pe planurile pentru ca europenii să

nu înghețe de frig în case la iarnă. 

În cadrul discursului despre starea UE, că, în contextul crizei energetice de pe piața europeană a pregătit măsuri temporare, de urgență.

Șefa Comisiei Europene a declarat că sunt necesare eforturi pentru a echilibra prețurile la gaze: pe de o parte trebuie asigurată siguranța aprovizionării, pe de altă parte trebuie asigurată competitivitatea la nivel global.

„Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate la costuri mici. Aceste companii fac profituri la care nici nu am fi visat până acum. În aceste vremuri tulburi este greșit să faci profituri imense, uriașe, să tragi foloase de pe urma unui război și pe spatele consumatorilor. În aceste vremuri, veniturile trebuie să fie redirecționate către cei care au nevoie de ele. Propunerea noastră va colecta mai bine de 140 de miliarde de euro din partea Europei pentru a face față acestei situații dificile.

Împreună cu statele membre pregătim un pachet de măsuri pentru a ține cont de natura specifică a relației noastre cu furnizorii de gaze. De la furnizori nefiabili, precum Rusia, până la prieteni fiabili, precum prietenii din Norvegia.”, a spusUrsula von der Leyen.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Preşedinta Comisiei Europene despre războiul din Ucraina

Parlamentul European dezbate pentru prima dată starea Uniunii în situație de război pe teritoriul European.

Șefa Comisiei Europene a menționat că solidaritatea europeană față de situația din Ucraina a reprezentat curaj și a fost un răspuns unit, hotărât și imediat, de care putem fi mândri. Conflictul a fost clasificat drept un război împotriva valorilor și viitorului nostru.

„Mă aflu azi în fața dumneavoastră cu convingerea că dacă avem curajul necesar și dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eșua, Ucraina și Europa vor izbândi. Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip. Și acest chip este chipul tuturor bărbaților și femeilor din Ucraina care rezistă în fața agresiunii Rusiei.

Vom fi puși la încercare de cei care vor să exploateze orice fel de divizare între noi și acesta nu este doar un război declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, este un război pentru

energie, este un război pentru economia noastră, este un război pentru valorile noastre, este un război pentru viitorul nostru.”

"Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip. Acest chip este cel al tuturor bărbaţilor şi femeilor din Ucraina care rezistă în faţa Rusiei", a mai spus ea.

Ursula von der Leyen, mesaj după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Ursula von der Leyen a transmis un mesaj după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a descris-o ca o „constantă în toate vremurile furtunoase în ultimii 70 ani” care a găsit mereu cuvintele potrivite pentru fiecare situație.

„Ne-a amintit întotdeauna că viitorul nostru se construiește pe idei noi, dar se bazează în același timp pe cele mai vechi valori ale noastre.”, a spus Ursula von der Leyen.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 200 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski anunță recucerirea a 3.000 km2. Contraofensiva rușilor continuă în Herson