Cum se va schimba Regatul Unit al Marii Britanii, după încoronarea Regelui Charles al III-lea

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 15 iun 2023, 01:05

Ce schimbări va aduce domnia Regelui Charles al III-lea

Sursa: Facebook The Royal Family

Regele Charles al II-lea a fost încoronat sâmbătă, 10 septembrie, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a de la data de 8 septembrie.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, în urma unor probleme de sănătate, după 70 de ani de domnie fiind astfel cel mai longeviv monarh britanic.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster. Luni, 19 septembrie, va fi zi liberă și zi de doliu național

Charles al III-lea a fost încoronat conducător al Regatului Unit al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost încoronat sâmbătă, iar de atunci acesta a început domnia asupra Regatului Unit împreună cu alte 14 regate din Commonwealth, ca și rege. Acesta a fost proclamat oficial în cadrul unei ceremonii la Londra, ca succesor al Elisabetei a II-a.

Istoricul Consiliu de Ascensiune, care se întâlnește doar în momentul în care are loc o schimbare la nivelul Coroanei, l-a declarat pe Prințul Charles Philip Arthur George drept noul Rege Charles al III-lea.

Regele Charles al III-lea a spus în discursul său că în timpul domniei sale va urma ''exemplul'' dat de mama sa, Elisabeta a II-a, va respecta principiile constituționale și va respecta și va pune pe primul plan cetățenii. La finalul discursului, şeful Bisericii Anglicane, Regele Charles al III-lea, a promis că va asigura protecţia Bisericii Scoţiei şi a autorizat distribuirea declaraţiei sale pentru a fi citită în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, precum şi în ţările din Commonwealth, după care, în prezența reginei consoarte și a prinţului William de Wales, Regele Charles al III-lea a semnat un

document ce atestă că a depus jurământul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: William, Kate, Harry și Meghan au apărut împreună pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Cum se va schimba Regatul Unit al Marii Britanii în timpul domniei Regelui Charles al III-lea

Imnul a fost schimbat, acum acesta spune "God Save The King", ,,Dumnezeu să-l Ocrotească pe Rege”. Acest lucru nu a mai fost auzit de către cetățeni din anul 1952, anul în care Elisabeta a II-a s-a urcat pe tron.

Un lucru ce va fi greu de modificat este schimbarea tuturor bancnotelor ce se află în circulație.

Noile bancnote vor avea imprimat portretul noului monarh, bancnote din Canada sau monede din Noua Zeelandă vor necesita o schimbare care să înlocuiască portretul Reginei Elisabeta a II-a. În mod similar, timbrele poştale vor fi schimbate pentru a reprezenta portretul noului rege.

Cifrul regal va fi și acesta schimbat, acesta reprezintă monograma folosită de monarhi care în prezent este inscripţia reginei „EIIR” dedesubtul unei reprezentări a Coroanei Sfântului Edward, care va avea și aceasta nevoie de o schimbare.

Aceasta este prezentă atât pe cutiile poștale, cât și pe uniformele poliției. atât Potrivit tradiției, atât cifrul cât şi blazonul regal se vor schimba odată cu urcarea pe tron a unui nou rege.

Citeste si: Ce relație a avut Prințul Harry cu bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Cea de-a 38-a aniversare a Ducelui de Sussex, umbrită de moartea Reginei

Surse: newsweek.ro, dw.com, economica.net