Exclusiv! Dumitru Prunariu, un mare admirator al lui Elon Musk: "Este un vizionar cu un IQ ridicat care știe cum să își îndeplinească visele"

Autor: Alice Popescu

Dumitru Prunariu, admirator al lui Elon Musk

Singurul astronaut roman care a zburat in Spatiu se declara un mare fan al intreprinderilor miliardarului Elon Musk.

Dumitru Prunariu, celebritatea din aceasta săptămână de la "Tu urmezi", show prezentat de Dan Negru, a dezvăluit tot pentru kanald.ro faptul că este un mare admirator al miliardarului Elon Musk în tot ce tine de întreprinderile lui în ce privește Spațiul.

Dumitru Prunariu este un mare admirator al lui Elon Musk

"Întreprinderile lui sunt extraordinare și de o viziune mare.

Este efectiv un vizionar cu un IQ ridicat care știe cum să își îndeplinească visele chiar daca costa miliarde. Eu m-aș întoarce oricând în Spatiu, nu stiu cine îmi vă oferi un loc pe o nava cosmica," a încheiat Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu a fost singurul roman care a zburat în spatiu, mai exact pe 14 mai 1981. El a petrecut 7 zile, 20 de ore și 42 de minute în Spatiu în misiunea Soiuz 40 în cadrul programului spațial "Intercosmos."

Citeste si: Exclusiv! Petre Roman, detalii despre relația cu fiul lui, Petrus, în vârstă de 12 ani: "Este pasionat de înot, însă nu cred că are calitățile fizice ale lui David Popovici"

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este de profesie inginer aeronautic si presedintele Agentiei Spatiale Romane, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA)

Dumitru Prunariu explica de ce candidatii romani nu ajung sa fie astronauti

De atunci, Dumitru Prunariu incearca sa insufle tinerilor dragostea pentru tot ce tine de Spatiu si mai mult incurajeaza pe cei care sunt dispusi sa mearga mai departe cu aceste cunostinte chiar daca sansele celor care vor

sa fie astronauti nu sunt prea mari in ce priveste Romania.

La ultimele selecții ale Agenției Spațiale Eurpene care se încheie în aceasta toamna, din 12860 de candidați, au fost 255 de romani, dar în paralel au fost peste 500 de francezi, peste 400 de nemți, italieni...iar în final vor rămâne 6. Concurenta este extrem de mare. Chiar daca ar fi rămas un roman în ultimii 40-50, alegerea în final se va face pe criterii de politica europeana și contribuțiile la Agenției Spațiale Europene.

Aici nu ne putem lauda," a dezvăluit în exclusivitate pentru kanald.ro Dumitru Prunariu.

 

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.