„Priveghiul Prinţilor”. Regele Charles și frații acestuia se adună vineri la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 16 iun 2023, 02:15

„Priveghiul Prinţilor”. Regele Charles și frații acestuia se adună vineri la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a fost cel mai bătrân monarh care a stat pe tronul britanic.

Vineri, 16 septembrie,  Regele Charles al III-lea, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward, copiii suveranei, se vor reculege la căpătâiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, în cadrul „Priveghiului Prinţilor” o tradiţie pe care cei patru au respectat-o şi atunci când sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice.

Citeste si: Cine ar fi urmat să conducă Marea Britanie, dacă Edward al VIII-lea nu ar fi abdicat și dacă puterea nu ar fi fost preluată de fratele său. Ar mai fi ajuns sau nu Elisabeta a II-a pe tron

„Priveghiul Prinţilor”. Regele Charles și frații acestuia se adună vineri la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a

La Edinburgh, cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a s-au aşezat în jurul catafalcului şi s-au recules timp de 10 minute în tăcere. La priveghiul de la Edinburgh au asistat, fără să participe, regina consoartă Camilla şi Sophie, contesă de Wessex.

De asemenea, acest Priveghi al Prinţilor va avea loc şi vineri, la ora locală 19:30, la Westminster Hall, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este românul care conduce funerariile Reginei Elisabeta a II-a: „Este ultima mea misiune pentru Regină”

Regina Elisabeta a II-a are patru copii din căsnicia cu prinţul consort Philip. Charles, fiul cel mare, actualul rege Charles al III-lea, s-a născut la 14 noiembrie 1948. Prinţul Andrew, duce de York, s-a născut la 19 februarie 1960. Prinţul Edward, conte de Essex, s-a născut la 10 martie 1964. Prinţesa regală Anne s-a născut la 15 august 1950 şi este singura fiică a reginei Elisabeta a II-a.

Prinţul Andrew, din nou în haină militară

Prinţului Andrew, căruia i-au fost retrase toate rangurile militare după scandalul Jeffrey Epstein, are dreptul de a îmbrăca din nou haina militară, cu ocazia acestui priveghi şi doar cu această ocazie, conform publicaţiei The Sun.

Citeste si: Cum își va petrece Prințul Harry ziua de naștere. Ducele de Sussex împlinește joi 38 de ani

La priveghiul de la Edinburgh prinţul Andrew a participat îmbrăcat în haine civile. În timpul Războiului Malvinelor (insulele Falkland), prințul Andrew a fost ofiţer în Marina regală.