Măsurile de securitate luate de autoritățile britanice la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 19 iun 2023, 00:30

La înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a au fost impuse măsuri stricte de securitate

Sursa: instagram theroyalfamily

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a este cel mai important eveniment al ultimilor ani și reprezintă o adevărată provocare pentru autoritățile britanice. Iată ce măsuri de securitate au fost luate pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a are loc pe data de 19 septembrie 2022, zi care va intra în istorie. Pentru ca totul să se desfășoare conform planului, autoritățile britanice au impus măsuri de securitate draconice la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a are loc pe 19 septembrie 2022

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a are loc la 11 zile de la momentul în care a fost confirmat decesul, mai exact pe data de 19 septembrie 2022.

Este o zi importantă și încărcată de emoție atât pentru poporul britanic, cât și pentru întreaga lume, având în vedere că Regina Elisabeta a II-a și-a dedicat întreaga viață îndeplinirii datoriei față de popor.

Casa Regală britanică a anunțat că înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va începe la ora locală 11:00, ora 13:00 în România. Sicriul va fi transportat de la Westminter Hall la Westminster Abbey. După ce se va termina slujba de înmormântare, în toată Marea Britanie vor fi ținute două minute de reculegere, iar la finalul acestora va fi intonat imnul național.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la ora locală 19:30 la capela memorială Regele George al VI-lea, aceasta fiind situată în interiorul Capelei St. George. Tot aici se află și soțul ei. 

Citeste si: Primul discurs al Reginei Elisabeta a II-a. "Și când va veni pacea, nu uitați că va fi pentru noi, copiii de astăzi, să facem din lumea de mâine un loc mai bun și mai fericit"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Măsurile de securitate luate de autoritățile britanice 

La înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a vor participa foarte mulți lideri mondiali și personalități, motiv pentru care autoritățile brtianice au impus măsuri de securitate foarte stricte pentru a preveni incidentele neplăcute. Pe lângă miile de polițiști care deja se află în centrul Londrei, alți peste 10,000 de angajați din cazul forțelor armate regale se vor asigura că organizarea funeraliilor va respecta întocmai planul inițial.

Liderii mondiali care vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a nu vor putea ajunge la eveniment cu mașinile oficiale, ci se vor deplasa cu autocare. Autoritățile au precizat că ar fi fost aproape imposibilă asigurarea unei coloane oficiale pentru fiecare lider mondial. 

De asemenea, gurile de canal și toate tomberoanele au fost sigilate, iar pe acoperișurile anumitor clădiri se vor afla lunetiști. Nu vor lipsi câinii de urmărire, poliția călare și nici navele de patrulare pe râul Tamisa.

Este interzis și zborul dronelor deasupra Londrei, iar mai multe zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost amânate pentru ca zgomotul aeronavelor să nu perturbe ceremonia funerară. 

Autoritățile din Londra pregătesc de ani buni operațiunea legată de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, aceasta având un nume special „operațiunea London Bridge". Astfel, planul este stabilit în detaliu, astfel că nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. 

„De zeci de ani, Casa Regală a colaborat îndeaproape cu guvernul, cu primarii care s-au succedat și cu multe alte persoane în legătură cu pregătirea funeraliilor Majestății Sale. A fost numită "operațiunea London Bridge" și, timp de mulți ani, evident, nu am putut vorbi despre asta. Nu era etic să vorbim despre înmormântarea monarhului nostru. Ceea ce vedeți acum este executarea acelor planuri.”, a precizat Sadiq Khan, primarul Londrei, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Programul ceremoniilor de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi depus la Castelul Windsor