Scheletul unui „vampir”, găsit într-un cimitir, cu lacăt la picior și cu o coasă în jurul gâtului. În ce țară a avut loc descoperirea macabră

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 sep 2022, 09:34

Scheletul unui „vampir”, găsit într-un cimitir, cu lacăt la picior și cu o coasă în jurul gâtului

Sursa: Istock

Scheletul unei femei a fost găsit într-un cimitir, dar nu așa cum ar fi trebuit să se întâmple în cazul unui mort obișnuit. Detaliile care au ieșit la iveală sunt cu totul și cu totul neașteptate și au fost începutul unui șir lung de presupuneri.

Într-un cimitir din Polonia a fost făcută una dintre cele mai șocante descoperiri din ultima vreme. Un schelet al unui presupus „vampir” ar fi fost găsit acolo, cu obiecte neobișnuite pe corp.

Scheletul unei femei despre care se crede că era vampir, găsit într-un cimitir din Polonia

În timpul unor săpături arheologice realizate într-un cimitir din Polonia, a fost găsit scheletul unei femei.

Acesta avea în jurul gâtului o coasă, așezată orizontal, dar și un lacăt legat de picior, practici care erau folosite la îngroparea celor despre care se crede că erau vampiri.

Descoperirea șocantă a fost făcută de către arheologii de la Universitatea Nicolaus Copernicus din Polonia, în luna august. Conform Insider, cercetările au fost coordonate de profesorul Dariusz Polinski și, conform acestuia, femeia îngropată datează din secolul al XVII-lea.

„Coasa a fost așezată pe gât, în ​​așa fel încât, dacă defunctul- despre care se credea că ar fi fost vampir- ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil, capul ar fi fost tăiat sau rănit”, a spus profesorul Polinski.

Citeste si: Mormânt unic în lume, descoperit în Ucraina. Arheologii cred ca tânăra a fost îngropată de vie, iar poziția corpului este una nemaiîntâlnită

Mai mult decât atât, un lacât sub formă de triunghi a fost așezat în jurul degetului mare al piciorului stâng, pentru ca, în cazul în care femeia ar fi vrut să se ridice, să nu o poată face. Oamenii de știință continuă cercetările și investigațiile.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ritualurile despre înmormântarea vampirilor, o practică în continuă schimbare de-a lungul timpului

În Europa Creștină, începând cu secolul al XIV-lea și terminând cu secolul al XVII-lea, practică înmormântării vampirilor a suferit mai multe schimbări.

Conform lui Matteo Borrini, lector principal de antropologie criminalistică la Universitatea John Moore din Liverpool, persoanele decedate erau considerate vampiri, dacă mureau din cauze ce nu puteau fi explicate în acele timpuri.

La acea vreme, conform credinței, cei decedați puteau deveni vampiri, pentru a-i mușca pe cei aflați în viață și pentru a răspândi ciuma. Ulterior, oamenii au început să creadă faptul că vampirii înviau din morți și sugrumau persoanele în timp de dorm.

Citeste si: Decizie în cazul românului filmat în timp ce căra cadavrul unei tinere, într-un tomberon

Conform lui Borrini, așa se poate explica durerea în piept, tuberculoza, cea care a și dus la multe decese în Europa, în acele vremuri. De asemenea, profesorul susține că au mai fost găsite și alte schelete suspecte.

Printre acestea se numără: trupuri încuiate în morminte, bătute în cuie, având spini de trandafiri la picioare sau chiar pietre, pentru ca, dacă persoana respectivă ar fi încercat să se ridice, să nu poată face acest lucru.