Copilul i-a murit în pântece, după ce a fost nevoită să aștepte 11 ore într-un salon, deși medicul declarase că este o urgență

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2024, 11:10

Copilul i-a murit în pântece, după ce a fost nevoită să aștepte 11 ore într-un salon, deși medicul declarase că este o urgență

Sursa: Istock

Caz șocant în Buftea. O femeie gravidă a trebuit să aștepte atât de multe într-un salon, deși era declarată ca fiind o urgență, încât copilul ei nu a mai putut fi salvat la timp și a murit în pântecele sale.

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea se află în mijlocul unui scandal, după ce copilul nenăscut al unei femei a murit din cauza nepăsării cadrelor medicale.

Bebeluș mort chiar în pântecele mamei din cauza nepăsării angajaților spitalului

O femeie însărcinată în 39 de săptămâni a primit diagnosticul de urgență la naștere, dar și-a pierdut copilul înainte de a-l aduce pe lume.

Aceasta a trebuit să aștepte timp de aproximativ 12 ore, într-un salon. Femeia a fost internată la ora 08:00 și, la ora 19:00, s-a făcut o nouă testare a funcțiilor vitale ale fătului, acela fiind și momentul în care s-a constatat decesul.

„Deși se internase în spital dimineața la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seara la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase.

La internare, fătul era în viață.

Citeste si: O femeie însărcinată a fost ucisă, pentru ca o altă femeie să îi ia copilul nenăscut. Motivul incredibil pentru care a făcut acest lucru. Detalii șocante

La internare, fătul era în viață. În acest caz s-a depus plângere penală și ancheta este deja și la DSP”, a spus avocatul Cuculis. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O femeia gravidă în opt luni a murit în ziua nunții

Alexandra și Silviu trăiau o frumoasă poveste de dragoste de trei ani. Cei doi urmau să devină părinți în scurt timp, iar sâmbătă, 20 august, aceștia trebuiau să devină soț și soție. Din nefericire, destinul a avut alte planuri pentru cei doi.

Conform spuselor acestuia, Alexandra avea mai multe probleme cu inima și, cu doar câteva zile înainte de nuntă, începuse să se simtă extrem de rău.

„Eram împreună de trei ani, aveam planuri de viitor, am început o casă, aveam planuri să avem copii, era însărcinată în luna a 8-a. S-au dus toate. Ieri trebuia să avem nunta, azi eu caut sicrie. Trebuia să fie mireasa mea şi nu mai e. O îmbrac în mireasă pentru altceva. Eu nu mai am nimic. Tot ce am avut mi-a luat Dumnezeu deodată.

Avea nişte probleme la inimă. Avea valvă din metal pusă din 2010. De când a rămas însărcinată, i-au schimbat tratamentul şi starea de sănătatea era bună, că mergea regulat la cardiologie. De câteva zile, a început să se simtă puţin rău, dar nu s-a arătat. A zis că nu e grav şi să facem cumva să facem nunta, să nu anulăm. Tare şi-a dorit să fie mireasă”, a spus Silivu, cu ochii în lacrimi, potrivit observatornews.ro.

Citeste si: De ce a murit mireasa gravidă. Aceasta era însărcinată în luna a opta și și-a pierdut viața în ziua în care trebuia să se mărite

Principala cauza a morții a fost reprezentată de un stop cardio-respirator, iar la autopsia tinerei s-a aflat că aceasta avea și afecțiuni cardiace, dar și pulmonare, iar toți acești factori au condus spre tragedie.

„Trebuia să poarte numele lui mama care a murit acum doi ani jumătate”, a mai spus Silviu. De asemenea, în momentul în care a aflat vestea tragică, tânărul și-a pierdut cunoștința și a avut nevoie de îngrijiri medicale.