O femeie care și-a înscenat răpirea a fost condamnată la 18 luni de închisoare. Aceasta a fost dată dispărută de soțul ei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 iun 2023, 05:00

O femeie care și-a înscenat răpirea a fost condamnată la 18 luni de închisoare. Aceasta a fost dată dispărută de soțul ei

Sursa: Rich Pedroncelli / AP file

O femeie din California și-a înscenat propria răpire. Fapta a fost descoperită cu ajutorul evoluției tehnologiei, iar aceasta a fost condamnată la 18 luni de închisoare.

Femeia în vârstă de 40 de ani ar trebui să stea în spatele gratiilor un an și jumătate, după ce și-a lăsat copiii și soțul, înscenându-și moartea.

Femeia și-a înscenat răpirea în anul 2016

Sherri Papini a fost condamnată la închisoare și, după ce va fi eliberată, va trebui să stea 36 de luni în eliberare supravegheată. Aceasta a recunoscut faptul că și-a înscenat răpirea și, în luna aprilie, a pledat vinovată.

Mai mult decât atât, Sherri Papini trebuie să plătească și suma de aproximativ 310.000 de dolari drept despăgubire.

Cu toate acestea, procurorii au cerut ca femeia să fie condamnată la opt luni de închisoare, iar apărarea a cerut o lună de detenție, plus șapte luni de arest la domiciliu.

„Îmi pare foarte rău pentru mulți oameni care au suferit din cauza mea! Oamenilor care s-au sacrificat pentru femeia distrusă care am fost.

Oamenilor care au dat de bunăvoie pentru a mă ajuta într-o perioadă în care aveam nevoie disperată de ajutor. Vă mulțumesc tuturor”,
a declarat femeia.

Citeste si: Scheletul unui „vampir”, găsit într-un cimitir, cu lacăt la picior și cu o coasă în jurul gâtului. În ce țară a avut loc descoperirea macabră

Papini a fost dată dispărută, conform CNN, în 2016, în luna noiembrie.

Aceasta ieșise să facă jogging și nu s-a mai întors acasă. Trei săptămâni mai târziu, aceasta a fost găsită pe o autostradă, singură, la aproximativ 140 de mile de casă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Femeia a declarat că a fost torturată

Atunci când poliția a găsit-o, femeia a mărturisit că două femei au răpit-o și au torturat-o și că nu poate spune cum arătau, deoarece erau mascate.

De asemenea, Sherri a mărturisit că cele două agresoare vorbeau în spaniolă și au ținut-o legată într-un dulap, au amenințat-o cu arma și i-au făcut un semn pe piele, folosind o unealtă încălzită.

În urma declarațiilor pe care femeia le-a făcut, poliția a demarat o anchetă de amploare care, după mai mulți ani, nu a condus la niciun rezultat. În tot acest timp, femeia a primit și suma de 30.000 de dolari din partea Statului, ca o formă de despăgubire.

În anul 2020, minciuna ei a ieșit la iveală, atunci când anchetatorii au aflat că, de fapt, totul a fost o înscenare.

Aceștia au făcut legătura între ADN-ul de pe hainele femeii și declarațiile unui fost iubit care a spus că femeia nu mărturisește adevărul.

„Papini a planificat și a executat o farsă sofisticată de răpire, iar apoi a continuat să perpetueze declarațiile sale false timp de ani de zile după ce s-a întors, fără să țină cont de răul pe care l-a provocat altora.

Citeste si: Două surori au fost găsite spânzurate, după ce au fost răpite și batjocorite. Acestea au fost date dispărute de către părinți

Ca urmare, anchetatorii statali și federali au dedicat resurse limitate cazului Papini timp de aproape patru ani înainte de a afla în mod independent adevărul: că nu a fost răpită și torturată”, au menționat procurorii în dosar.