Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 22 iun 2023, 02:30

Majorarea pensiilor cu 27%

Sursa: Photo Collage

Pensiile românilor ar putea fi majorate cu până la 27% conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Anunțul a fost făcut de Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea.

Pensiile  românilor ar putea fi majorate cu până la 27% conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Anunțul a fost făcut miercuri de Cristian Ghinea, Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

„Guvernul poate mări pensiile mâine cu 27%. Atât permite imediat procentul din PNRR!„  a declarat acesta.

Citeste si: Mai mulți bani pentru persoanele aflate în concediu de creștere a copilului! Veniturile pot depăși 10.000 de lei

Pensiile pot fi majorate cu 27% 

Pensiile pot fi majorate cu până la 27%, asta susține Cristian Ghinea, Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

"Guvernul poate mări pensiile mâine cu 27%. Atât permite imediat procentul din PNRR. Şi totuşi nu măresc nici cu 10%, deşi PSD a promis 40%", a scris fostul ministru al Investiţiilor şi proiectelor europene, pe Facebook.

Declarația lui Cristian Ghinea referitoare la majorarea pensiilor cu 27% se bazează pe un calcul realizat de deputatul USR Cristian Seidler.

Majorarea pensiilor cu 27%

"Pensiile contributive sunt în acest moment 7,4% din PIB. Pensiile speciale reprezintă 0,9% din PIB. Deci, cheltuim cu pensiile 8,3% din PIB. În acest moment, punctul de pensie este 1.586 de lei. Să aplicăm logica PSD: dacă la 1.586

de lei, pensiile sunt 8,3% din PIB, cât ar fi punctul de pensie dacă am fi la 9,4% din PIB, care este plafonul din PNRR?

Citeste si: Pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei ar putea fi scutite de la impozitul de venit

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vorbim de PIB pe acest an şi calculele sunt făcute dacă pensia ar fi mărită de la 1 iulie pentru următoarele şase luni. La 9,4% din PIB, punctul de pensie ar trebui să fie 2.027 de lei. PSD poate creşte pensiile, de mâine, cu 27% faţă de valoarea actuală. Ulterior, pensiile cresc automat, odată cu economia- asta cere PNRR, eliberăm pensionarii de pixul politrucilor", a explicat Cristian Ghinea, referitor la posibilitatea majorării pensiilor românilor cu până la 27%. 

Când ar putea fi majorate pensiile românilor 

Până în momentul de față, nu există date oficiale referitoare la când și cu cât ar putea fi majorate pensiile românilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil să meargă cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles pentru a negocia cu reprezentanţii Comisiei Europene majorarea pensiilor.

Citeste si: Vești bune pentru români! În ce condiții vor fi mărite pensiile și salariile tuturor. Marcel Ciolacu: „Trebuie să respectam legea”

El a spus că nu au existat discuţii privind creşterea pensiilor în interiorul coaliţiei, însă a fost abordată tema bugetului pe anul viitor.

„Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a mai explicat liderul PSD, citat de news.ro. 

Și fostul premier Florin Cîțu este de părere că pensiile ar putea creşte chiar şi cu 15% în 2023 şi nu ar fi depăşită ţinta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR, dar ”lipseşte apetitul psd-iştilor pentru reformă”.

”Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă şi să facă reformele din PNRR şi nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles”, a comentat fostul premier referitor la declarația liderului PDS, Marcel Ciolacu. 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.