Prognoza meteo ANM miercuri, 28 septembrie 2022. Vreme instabilă, dar mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 28 septembrie 2022

Sursa: PixaBay

Vremea se va încălzi la mijlocul acestei săptămâni, astfel că temperaturile se vor situa peste cele normale pentru data din calendar. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 28 septembrie 2022.

Vremea va continua să se încălzească în majoritatea regiunilor în cursul zilei de miercuri, însă precipitațiile sub formă de ploaie își vor face din nou simțită prezența. Iată ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM miercuri, 28 septembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme răcoroasă în vestul și nord-vestul țării, în timp ce în restul regiunilor, valorile termice vor fi mai mari decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, maximele vor fi cuprinse între 15 și 28 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 15 grade, cu valori ceva mai ridicate pe litoral. 

Cât despre precipitații, meteorologii anunță că ziua de miercuri va aduce vreme mohorâtă, astfel că în vestul și nord-vestul țării va ploua pe arii extinse. În restul regiunilor, ploile pot să fie însoțite de descărcări electrice, în special în centrul țării și local în sud și est.

Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot fi însemnate și izolat pot fi și condiții de grindină.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Miercuri, vântul va sufla slab până la moderat și va mai prezenta unele intensificări în zona de munte.

Citeste si: Astenia de toamnă. De ce apare și cum poți să treci mai ușor peste această perioadă

Vremea în București miercuri, 28 septembrie 2022

În București, vremea va fi caldă în cursul zilei de miercuri, astfel că maximele vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie.

Mai exact, temperatura va urca până la 26 de grade în timpul zilei. Cerul va fi variabil și vor mai fi condiții pentru averse slabe. Vântul va mai prezenta unele intensificări, dar în general va sufla slab până la moderat. Minimele din timpul nopții se vor încadra între 11 și 13 grade.

Vremea în Brașov miercuri, 28 septembrie 2022

La Brașov, meteorologii anunță că va fi parțial însorit, iar atmosfera va fi una plăcută în cursul zilei.

Temperatura maximă nu va trece de 19 grade, iar cerul va fi variabil. Noaptea se vor strânge norii, dar nu sunt anunțate ploi, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade. Vântul va sufla slab și moderat, iar în regiunile montane înalte va mai prezenta intensificări. 

Vremea în Constanța miercuri, 28 septembrie 2022

Pentru ziua de miercuri se anunță vreme frumoasă la Constanța, un cer mai mult senin și o maximă de 25 de grade.

În timpul nopții, cerul va fi parţial spre predominant noros și se va înregistra o minimă de 17 grade.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video