3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa-ti schimbi tastatura la laptop

Author: Ana Filip
Actualizat: 29 sep 2022, 17:19

Cand un buton de la tastatura nu mai functioneaza corespunzator, poti gasi solutii ca sa-ti operezi in continuare laptopul fara prea multe dificultati. Dar cand o tasta se transforma in cinci sau chiar toate, pana la riscul de a-ti fi afectat inclusiv mouse pad-ul, deja devine o problema. Temporar ai putea folosi periferice auxiliare. Dar nu mai e o noutate ca acest truc va functiona doar atunci cand te afli acasa sau la birou caci, in deplasare, device-ul isi va pierde din acea portabilitate care reprezenta unul dintre principalele motive pentru care ai ales un laptop in detrimentul unui PC clasic.

Singura solutia pentru a reveni la starea initiala e sa apelezi la un service laptop de incredere, care sa-ti schimbe tastatura laptopului tau cu una noua. Dar din disperarea de a-ti vedea problema rezolvata cat mai repede cu putinta, nu ar trebui sa-l alegi pe primul care-ti iese in cale. Topul alegerilor in materie de reparatii laptop este ocupat de catre OnLaptop, un service care te ghideaza pas cu pas catre solutionarea oricarei probleme, indiferent de locul unde te afli în țară. 

Trebuie sa-ti schimbi tastatura la laptop? Iata cateva lucruri de la specialisti, pe care sa le ai în vedere

Revenind la subiectul la care faceam initial referire, inlocuirea tastaturii, aceasta n-ar trebui sa fie facuta de oricine si oricum. Iata mai multe aspecte mentionate de catre specialistii pusi adesea in ipostaze neplacute.

1. Nu achizitiona piese la mana a doua

Intr-adevar, cand ai anumite lipsuri financiare, achizitia unei tastaturi second hand pare a fi cea mai viabila optiune, dar nu neaparat si cea mai buna.gasesti piese de chimb pentru laptop la tot pasul, dar nu toate sunt compatibile cu seria laptopului pe care il detii, fie sunt universale si neoriginale. Ori pana si descrierile, cand acestea sunt achizitionate din diferite locuri de tip marketplace, pot fi eronate si sa te induca in eroare referitor la conditie, calitate. Iti sugeram sa te sfatuiesti cu un profesionist in materie de service laptop, ca cei cu experienta de la OnLaptop, care-ti pot face cele mai bune sugestii. Mai mult, la service onlaptop gasesti pe langa servicii de reparare si accesorii de schimb originale pentru laptopuri, inclusiv tastaturi pentru laptopuri Asus, Acer si multe altele.

2. Nu incerca sa-ti instalezi singur tastatura daca ai 0 experienta

La inlocuirea tastaturii vechi cu cea noua exista o panda cu pini extrem de fina, care trebuie manevrata cu atentie. Asta pe langa faptul ca, unele laptopuri necesita a fi desfacute in totalitate pana a se realiza montajul unei tastaturi. Orice pas gresit te poate costa scump si te va duce inevitabil in situatia la care trebuie sa apelezi tot la un service specializat in materie de laptopuri. Garantat nu-ti doresti sa-ti strici din neatentia noua tastatura. Uite, OnLaptop are si un serviciu denumit Pick-up&Return prin care iti preia leptopul deteriorat de acasa, il duc in centrul de reparatii, si mai apoi ti-l livreaza acasa, ca nou.

3. Defectiunile tastaturii nu sunt intotdeauna de ordin fizic

In momentul in care tastatura nu mai functioneaza, primul lucru pe care-l facem e sa ne panicam si sa consideram ca aceasta s-a defectat. Ca prin urmare, ajungem singuri la concluzia ca ea trebuie inlocuita. Insa, acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Sunt situatii la care exista probleme de comunicare intre tastatura si placa de baza, ori cand, la un soc sau contact cu lichide, ori la nefunctionarea corespunzatoare a unui driver, aceasta nu mai functioneaza partial sau deloc.

Este gresit sa pui singur un verdict si sa cauti o tastatura de schimb, cand lucrurile pot fi rezolvate mai simplu si mai repede. Intocmai de aceea ai nevoie de un adevarat specialist in materie de laptopuri, care sa-ti diagnosticheze corespunzator problemele tastaturii. Au fost situatii la care insasi profesionistii mai putin experimentati au recomandat clientilor sa-si schimbe tastatura chiar daca defectiunile nu indicau necesitatea unei astfel de schimbari majore.

Service OnLaptop are insa un portofoliu de peste 10.000 laptopuri diverse reparate pana in acest moment, de la diferite branduri si cu diferite alte probleme, care si-au gasit cele mai potrivite rezolvari, in cel mai scurt timp. Ca prin urmare, evita sa te panichezi si lasa un adevarat expert sa se ocupe corespunzator de problema ta.

Avand toate aceste informatii la dispozitie, nu ramane decat sa te felicitam pentru dorinta ta de a-ti imbogati bagajul de cunostinte. Stim ca n-ai ajuns aici in mod intamplator, ci pentru ca iti doresti sa rezolvi problemele aparente care s-au instalat la nivelul tastaturii laptopului tau. Noi te incurajam sa faci urmatorul pas - cel de a-ti aduce laptopul pe calea cea buna, apeland la OnLaptop, un service laptopuri unde exista rezolvare pentru orice, cu zero frustrari si batai de cap pentru tine. Gama de servicii este variata, costurile adaptate pentru bugetul fiecaruia, iar laptopul este verificat in mod gratuit, pe langa zeci de alte beneficii pe care le vei gasi direct la ei pe site.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.