Marius Budăi, anunț de ultimă ore despre schimbările pe care le va suferi Legea Pensiilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2023

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 sep 2022, 17:46

Marius Budăi, anunț de ultimă ore despre schimbările pe care le va suferi Legea Pensiilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2023

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Legea Pensiilor va suferi noi modificări, dar care, de data aceasta, vor veni în sprijinul celor vârstnici. Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat astăzi, 29 septembrie, că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi a făcut anunțul despre ultimele schimbări pe care le are de suferit Legea Pensiilor. Acesta a declarat că liderii Coaliției au ajuns la un numitor comun, iar pensionarii vor avea de câștigat începând cu prima zi a noului an.

Legea Pensiilor aduce venituri mai mari de la 1 ianuarie 2023

Marius Budăi a declarat că, în Coaliție, toată lumea este de acord ca pensiile să fie majorate de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul Muncii a mai precizat faptul că, în perioada în care el va fi ministru, nu va accepta ca veniturile pensionarilor să înghețe.

De asemenea, acesta a punctat faptul că mai multe variante sunt luate în calcul și urmează ca cea mai convenabilă să fie aleasă ca fiind cea finală. Acesta a asigurat că pensiile vor crește cel puțin cu 10%.

„Sursa financiară este descoperită.

Am spus despre ce este vorba, am spus din momentul în care PSD a făcut această propunere de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie, am spus că avem și calcule, avem și analize, și avem și sursa bugetară.

Citeste si: Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

Am lucrat împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu la această propunere în cadrul partidului, nu numai cu ministrul de Finanțe, ci și cu specialiștii noștri din partid și când am propus aceste măsuria avem și fundamentarea în spate”, a spus Marius Budăi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Erorile de pensie vor fi remediate pe loc

În continuare, Marius Budăi a precizat faptul că, în cazurile în care vor fi înregistrate erori, recalcularea pensiilor se va face pe loc. Cu toate acestea, reforma din PNRR va mai trebui să aștepte.

„Sunt două lucruri diferite aici. Acolo unde au fost erori în calcul sau unde s-au constatat erori, nu trebuie să așteptăm recalcularea.

Dacă sunt astfel de descoperiri le putem rezolva pe loc. Acesta este o dinamică a activității noastre, face parte din dinamica activității.

A doua problemă este cea legată de reforma pensiilor cuprinsă în PNRR. Parte din această reformă trebuie să fie realizată prin rezolvarea inechităților din sistem, iar acest lucru nu se poate face foarte simplu”, a spus ministrul Muncii.

Citeste si: Anunțul momentului despre pensiile românilor! Marius Budăi a spus data exactă de la care majorările vor fi aplicate

Marius Budăi a mai precizat că jalonul din PNRR este la 31 martie 2023 și urmează să fie implementat. După ce Banca Mondială va furniza ultimele informații de analiză, Marius Budăi urmează să îi introducă și pe partenerii sociali în discuție.

„Dacă partenerii sociali nu au fost invitați la relaxarea reformei din PNRR, cu siguranță eu nu o să fac aceeași greșeală și cât timp sunt ministru al Muncii vor avea ușa deschisă la mine pentru un dialog social corect”, a spus Marius Budăi la Antena 3.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.