Președintele Turciei a avut o conversație la telefon cu Vladimir Putin. Recep Erdogan i-a cerut două lucruri importante

Autor: Lavinia Medrea

Președintele Turciei a avut o conversație la telefon cu Vladimir Putin. Recep Erdogan i-a cerut două lucruri importante

Sursa: Twitter T-VINE Magazine

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit la telefon, joi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe care l-a rugat să reducă tensiunile din Ucraina și să prelungească acordul pentru exportul de cereale pe Marea Neagră, arată biroul prezidențial din Ankara.

În timpul conversației telefonice, preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a adus în discuţie planurile Moscovei de încorporare în Rusia a unor regiuni ucrainene ocupate de trupele ruse, planuri cu care Turcia nu este de acord, şi i-a solicitat preşedintelui Vladimir Putin să renegocieze pacea cu Ucraina, relatează stiripesurse.ro

Președintele turc îl roagă pe Vladimir Putin să negocieze pacea în Ucraina și să prelungească acordul pentru exportul de cereale pe Marea Neagră

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit la telefon, joi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe care l-a rugat să reducă tensiunile din Ucraina și să prelungească acordul pentru exportul de cereale pe Marea Neagră.

Citeste si: Avertismentul dur al lui Vladimir Putin pentru Europa. Ce spune liderul rus despre folosirea armelor nucleare: „Nu vom avea pace. Nu blufez!”

Acordul pentru coridorul privind exportul de cereale din Ucraina pe Marea Neagră, acord intermediat de ONU şi Turcia, expiră în luna noiembrie şi nu se poate reînnoi dacă nu va exista sprijinul Rusiei şi al celorlalte trei părţi participante la acord.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Turcia își va întări prezența militară în Cipru de Nord

La începutul lunii septembrie, Departamentul de Stat a anunţat că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a eliminat restricţiile comerciale în domeniul apărării din Cipru pentru anul fiscal 2023.

„Statele Unite, care ignoră şi chiar încurajează paşii duo-ului greco-cipriot care ameninţă pacea şi stabilitatea în Mediterana de est, vor contribui la o cursă a înarmării pe insulă cu această măsură”, a declarat preşedintele Recep Erdogan.

Citeste si: Volodimir Zelenski a îndemnat ONU să excludă Rusia din Consiliul de Securitate! Discursul președintelui ucrainean: „A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei”

„Să rămânem pe margine? Nu putem”, a mai spus acesta, precizând că Turcia deține deja 40.000 de soldaţi pe insulă şi îşi va întări prezenţa militară cu arme terestre, navale, aeriene, muniţie şi vehicule.

„Toţi trebuie să ştie că această măsură recentă nu va rămâne fără răspuns şi că vor fi luate toate măsurile de precauţie pentru securitatea turcilor ciprioţi”, a mai precizat liderul turc.

Insula Cipru a fost împărțită în urma unei invazii a Turciei în 1974, pornită de o lovitură de stat de scurtă durată, inspirată de greci.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.