Top masini fiabile si economice in 2022

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 30 iun 2023, 01:50

Top masini faibile si economice in 2022

Sursa: PixaBay

Din păcate, în Romania nu mai puteți cumpăra o mașină nouă decenta cu mai puțin de 10 000 de euro.

Din păcate, în Romania nu mai puteți cumpăra o mașină nouă decenta cu mai puțin de 10 000 de euro. Dar pentru mai puțin de 15.000 de euro puteți obține multe mașini mici și atractive, cu un consum redus de combustibil și tehnologie modernă de la producatori care in ultimii ani au o reputatie pentru masini fiabile.

Dacia Sandero

În Germania, Dacia Sandero este în continuare cea mai ieftină mașină.

În Romania, micuța cu cinci locuri a filialei românești de la Renault vine cu dotari de baza mai putine, dar iti lasa loc sa alegi ce optiuni te intereseaza si sa o configurezi exact la pretul si nevoile tale.

Pentru că fosta cea mai ieftină mașină din România a fost de mult timp aranjată corespunzător: Tehnologia este asigurată de Renault Clio, designul de o echipă al cărei șef a fost stilist la Aston Martin, iar materialele din interior au fost și ele frumos șlefuite.

Sandero este disponibil chiar și ca un cvasi-SUV, cu inscripția Stepway pe partea din spate și cu scânduri de plastic pentru pragurile și pasajele roților de pe caroserie.

Navigația se face prin intermediul smartphone-ului- ecranul tactil scump este disponibil doar dincolo de versiunea de bază, dar asistentul la frânarea de urgență și avertizorul de unghi mort sunt oferite în standard. De asemenea, Dacia a fost mult timp în siguranță.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fiat Panda

Panda de la Fiat este un fel de cuțit elvețian în segmentul mașinilor mici: un obiect de design atunci când este disponibil unul dintre numeroasele modele speciale.

O mașină economică cu utilizare maximă a spațiului în versiunea de bază. Iar cu tracțiune integrală, depășește multe SUV-uri în off-road.

De doi ani, versiunea de bază este disponibilă ca mild hybrid cu un mic motor electric suplimentar care recuperează energia în timpul frânării și furnizează putere în timpul accelerării. De asemenea, Fiat a făcut totul pentru sustenabilitate în cazul modelului cu cinci locuri: scaune și tapițerie realizate din materiale reciclate și un așa-numit pachet de igienă: un purificator de aer electric filtrează microparticulele, cum ar fi bacteriile și alergenii din aerul interior și previne apariția mucegaiului și

a mirosurilor neplăcute. Și: o lampă UV din plafon combate apoi microorganismele de pe volan și de pe levierul schimbătorului de viteze.

Hyundai i10

Hyundai i10, care pornește de la 13 000 de euro, este o masina care are multe de oferit de la o firma coreeana care a investit foarte mult in ultimii ani. Cea mai mică mașină din gama companiei sud-coreene a fost lansată într-o nouă generație în urmă cu doar doi ani- astfel că este una dintre cele mai proaspete în topul celor mai ieftine zece mașini noi.

Și unul dintre cele mai tari, pentru că arată foarte matur, oferă mult spațiu chiar și în al doilea rând și- dacă cheltuiți câțiva franci în plus- vine cu dotări care nu sunt încă disponibile pe unele modele mai mari. Acesta poate fi configurat chiar și ca un mic pitic otrăvitor- cu 100 CP și echipare N-Line extrem de sportivă. Dar atunci, desigur, ar fi depășit bariera magică a prețului de 13.000 de euro.

Citeste si: Cum sa achizitionezi in mod inteligent o masina rulata?

Citeste si: La ce sa te astepti de la Ford Puma. Vei fi surprins