Anexare grabita de Rusia. Ce are Kremlinul nou de zis

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 30 iun 2023, 03:20

Anexare grabita de Rusia. Ce are Kremlinul nou de zis

Sursa: PixaBay

Asa cum au prezis multi, Putin merge pe planul disperat de a anexa regiunile la care s-a chinuit luni de zile sa le cucereasca.

Asa cum au prezis multi, Putin merge pe planul disperat de a anexa regiunile la care s-a chinuit luni de zile sa le cucereasca. Este o lupta contra timp deoarece armata rusa a aratat ca nu poate face fata mult timp impotriva armatei Ucrainiene de a recuceri teritoriile furate de rusi.

"Așa cum ne așteptam să fie"

Înainte de miezul nopții, "referendumurile" privind anexarea la Rusia au fost numărate- cu o rată de aprobare covârșitoare.

Un calendar concret pentru "încorporarea" teritoriilor ucrainene ar putea fi prezentat chiar astăzi.

Prezența preliminară la vot anunțată oficial pentru autoproclamata Republică Populară Luhansk se pare că l-a surprins chiar și pe reporterul televiziunii ruse de stat: "Îi cer acum cameramanului meu să arate această cifră: Au votat 1.662.607 de persoane. Adică 94,15% dintre cei cu drept de vot- inclusiv cei care au votat din Rusia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Procentaje de vot manipulate

Presupusul rezultat preliminar al pseudo-referendumului, care a fost anunțat seara târziu, a fost la fel de astronomic.

Potrivit rezultatelor, 98,42% au votat pentru anexarea regiunii Luhansk la Rusia.

"Alegerile au decurs practic așa cum ne așteptam", a declarat cu câteva ore mai devreme Leonid Passetschnik, șeful autoproclamatei Republici Populare Luhansk: "Ne așteptam și noi la o asemenea participare. Eram siguri că va fi foarte mare." De fapt, nimeni nu s-a îndoit de rezultatul referendumurilor false, pe care rușii le-au numit "referendumuri". Înainte de miezul nopții, toate buletinele de vot din regiunile respective au fost numărate.

În autoproclamata Republică Populară Donețk, precum și în zonele din regiunile Kherson și Zaporizhzhya controlate de armata rusă, o majoritate covârșitoare ar fi votat în favoarea aderării la Federația Rusă.

Rusia incearca sa manipuleze perceptia publicului

"Televiziunea de stat rusă s-a străduit să prezinte presupusele referendumuri ca fiind legitime și transparente. Printre altele, au fost prezentați și "observatori electorali" străini- de asemenea, din țări ale UE, cum ar fi Germania sau, ca în acest caz, din Republica Cehă.

"Aici, în UE, îl numesc "referendum în vizorul armelor". Dar eu nu sunt de acord cu asta. Pentru că totul era liniștit, nu existau arme", spune el.Și nimeni nu vrea să fi înregistrat încălcări ale sufragiului universal. Faptul că reprezentanții comisiilor locale respective au mers în mare parte din ușă în ușă pentru a colecta voturile- și de obicei însoțiți de soldați înarmați sau forțe de securitate- se spune că a servit exclusiv la securitatea populației.
Astfel, șefa Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, i-a lăudat pe reprezentanții așa-numitelor "comisii de referendum" ca fiind "adevărate eroine": "Știu prin ce a trebuit să treceți- și cât curaj, curaj și tenacitate ați arătat.

Anexare pe repede înainte?

Deja astăzi, Consiliul Dumei de Stat a Rusiei ar putea prezenta un calendar pentru așa-numita "absorbție" a celor patru regiuni ucrainene în Federația Rusă. Încă nu este clar când ar putea avea loc anexarea efectivă. Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmase că totul a fost pregătit pentru aceasta. În mod formal, este nevoie, printre altele, de aprobarea Consiliului Federației, care nu intenționează să se reunească până marțea viitoare- cu excepția cazului în care ședința este devansată în mod spontan. În orice caz, fostul președinte Dmitri Medvedev a scris deja pe Telegram: "Bine ați venit acasă- în Rusia!"

Citeste si: Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

Citeste si: Economia Rusiei din ce in ce mai rau dupa razboi

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.