The Times: Vladimir Putin se pregătește de teste nucleare la Marea Neagră, în timp ce Ucraina este traversată de un tren nuclear

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 oct 2022, 16:58

The Times: Vladimir Putin se pregătește de teste nucleare în Marea Neagră, în timp ce Ucraina este traversată de un tren nuclear

Sursa: MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP VIA GETTY IMAGES

Conform The Times, Vladimir Putin nu renunță la ideea de cucerire a Ucrainei, motiv pentru care s-ar pregăti de teste nucleare la Marea Neagră. Furia liderului de la Kremlin este din ce în ce mai mare, deoarece armata sa înregistrează eșecuri semnificative.

Vladimir Putin s-ar pregăti să pună în aplicare amenințările pe care le-a tot lansat în ultima vreme. Conform The Times, acesta ar urma să facă teste nucleare la Marea Neagră.

Vladimir Putin pregătește teste nucleare, după ce a menționat arsenalul nuclear

În ultima vreme, Vladimir Putin a lansat mai multe amenințări nucleare la adresa Ucrainei și nu numai.

Acestea nu au fost luate văzute de toată lumea ca fiind o amenințare, dar marți, 4 octombrie, au început să apară discuții despre un tren nuclear, văzut în Ucraina, care ar fi operat de divizia nucleară secretă.

Conform lui Konrad Muzika, analist în domeniul apărării, trenul a fost observat în Rusia și este operat de a 12-a Direcție Principală a Ministerului rus al Apărării.

Mai mult decât atât, trenul este „responsabil pentru munițiile nucleare, depozitarea, întreținerea și transportul acestora către unități”.

Citeste si: Compania Gazprom, acuzată de spionaj în România. O anchetă DIICOT, SIE și SRI atestă că au fost trimise, în Rusia, informații despre zăcămintele României

Cu toate acestea, analiștii internaționali sunt cei care pun că Vladimir Putin ar putea testa armele nucleare în Marea Neagră.

O sursă de rang înalt a apărării susține că Vladimir Putin are șanse foarte mici de a testa armamentul nuclear pe front, deoarece, din cauza unei erori care poate apărea oricând, ar putea provoca daune chiar orașelor rusești de lângă graniță.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Ar putea rata ţinta și să lovească accidental un oraș rusesc aproape de granița cu Ucraina, cum ar fi Belgorod”, a spus sursa respectivă.

NATO a avertizat în legătură cu posibilul test nuclear al Rusiei

În tot acest timp, NATO a avertizat țările membre  de planul lui Vladimir Putin și le-a alertat „asupra faptului că se așteaptă ca Rusia să testeze torpila cu capacitate nucleară Poseidon, posibil în Marea Neagră, pe care o controlează.

În timp ce oficialii de la Washington elaborează posibile scenarii de răspuns, NATO a raportat că submarinul nuclear K-329 Belgorod se îndreaptă spre Arctica, după ce a devenit operațional în iulie”.

Citeste si: Copiii minori ai lui Ramzan Kadîrov se pregătesc să lupte în Ucraina, de partea Rusiei. Mesajul transmis de șeful Republicii Cecene

Ieri, 3 octombrie, NATO a avertizat și cu privire la Submarinul K-329 Belgorog, cunoscut și ca „arma apocalipsei”. Focosul nuclear al sumbarinului are o rază de acțiune de 10.000 de kilometri și are șase torpile, fiecare având lungimea de 24 de metri.

NATO a transmis că submarinul nuclear a părăsit baza, dar, cel mai probabil, încă se află în zona arctică.

În tot acest timp, Vladimir Putin, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, a spus că Rusia nu este o „amenințare”, dar le arată tuturor ce arsenal nuclear are și ce va folosi, dacă integritatea Rusiei va fi amenințată.