Mama bebelușului băgat într-o caserolă de către medicul de la Maternitatea Polizu face primele declarații despre cele întâmplate: „Doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă”

Autor: Andreea Buinoschi

Florian Robe este acuzat de tentativă de omor, după ce nu a vrut să ajute un bebeluș pe care, ulterior, l-a băgat într-o caserolă. Mama fusese diagnosticată cu complicații la naștere și, după ce și-a adus fiica pe lume, i s-a spus că micuța a murit.

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, este acuzat de tentativă de omor. Mama fetei care a fost băgată într-o caserolă chiar de către el a făcut primele afirmații despre momentele cumplite prin care a trecut.

Medicul de la Maternitatea Polizu care a băgat un bebeluș într-o caserolă nu ar fi vrut să o ajute să trăiască

Fetița s-a născut prematur, dar medicul, timp de 12 ore, a refuzat să o ajute.

În tot acest timp, personalul medical i-a spus acestuia că bebelușul este în viață.

„Îmi amintesc că am născut-o. Mi s-a spus că am născut un copil mort, am semnat pentru lucrul acesta. Am fost întrebată ce vreau să fac cu copilul, dacă îl iau acasă sau să îl las să i se facă autopsie. Am spus că vreau să se facă autopsia, să ştiu cauzele.

Citeste si: Declarațiile tatălui unei fetițe care a fost băgată într-o caserolă cu capac de către medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu. Acesta susține că medicul a mințit-o că bebelușul a murit: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”

A fost un şoc total! Oamenii din spital îmi spuneau că a fost o minune de la Dumnezeu.

Fiind săptămâna mare a Paștelui m-au făcut să cred că copilul a înviat peste noapte. Ulterior am aflat că doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Având o vârstă de gestație de 26 de săptămâni şi mi-a spus că nu are niciun rost să ocupe incubatorul cu ea. A preferat ca după ce am născut să-l bage într-un sac. O asistentă cu suflet mare a făcut lucrul acesta. A trecut peste cuvântul doctorului. L-a sunat pe doctor şi i-a spus că fetița trăiește după cele 12 ore.

Asistenta aceea mi-a botezat fetița şi în noaptea botezului mi-a spus tot ce s-a întâmplat. A spus că ea nu poate să stea cu minciuna asta”, a spus mama fetei la Antena 3.

Medicul i-a făcut o injecție mamei, pentru a induce un avort

„(…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum.

Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm –  asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă.

Citeste si: Ce a făcut criminalul din Thailanda după ce a ucis 37 de persoane dintr-un de îngrijire al copiilor. Bărbatul și-a ucis inclusiv familia

I-au făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o  tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a declarat tatăl fetiței, potrivit news.ro.