LIVE UPDATE Ziua 227 de război în Ucraina: Un incendiu masiv a izbucnit pe podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea. Mai multe explozii au fost raportate în: Harkov, Nikolaev și Zaporojie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 oct 2022, 16:39

LIVE UPDATE Ziua 227 de război în Ucraina: Un incendiu masiv a izbucnit pe podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea

Sursa: Captură video twitter KyivPost

În a 227-a zi de război, în jurul orei 06:00, câteva vagoane-cisternă au luat foc, în timp ce se deplasau pe podul Kerci, care face legătura între Rusia și Crimeea, anexată ilegal, în anul 2014. De asemenea, mai multe explozii au fost auzite și în alte orașe importante din Ucraina.

UPDATE ORA 16:30. Rusia susține că podul Kerci a produs pagube de opt milioane de euro

Rusia susține că pagubele provocate de incendiul de pe podul Kerci sunt de aproximativ opt milioane de euro.

„Uniunea asiguratorilor din Rusia estimează pagubele provocate de situaţia de urgenţă de pe Podul Crimeii între 200 şi 500 de milioane de ruble”, este precizat în cadrul unui comunicat.

UPDATE ORA 15:00. Raționalizarea alimentelor a fost impusă, după incendiul de la podul care leagă Rusia de Crimeea

Mihail Razvozhaev, liderul din Sevastopol, ales de ruși, a anunțat că benzina și alimentele sunt raționalizate. După doar o oră, situația a revenit la nornal, deoarece, susține el, autoritățile au restabilit logistica pentru livrări.

UPDATE ORA 14:00. Cel puțin trei persoane au murit în urma incendiului de pe podul Kerci

În urma incendiului care a avut loc pe podul Kerci, cel puțin trei persoane au fost declarate decedate, conform Comitetului de Investigații al Rusiei.

„Conform informaţiilor preliminare, trei persoane au murit în urma incidentului. Aceştia sunt, probabil, pasagerii unei maşini care se afla lângă camionul care a explodat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În prezent, trupurile a două victime au fost deja scoase din apă – un bărbat şi o femeie, identităţile lor sunt în curs de stabilire”, este menționat în comunicat.

UPDATE ORA 11:00. Centrala nucleară Zaporojie funcționează cu rezervele de urgență de motorină

Din cauza bombardamentelor înregistrate la centrala nucleară Zaporojie, aceasta funcționează, în acest emomente, cu ajutorul motorinei din rezervele de urgență, după ce a fost deconectată.

Conform Reuters, centrala va putea funcționa în acest fel doar zece zile.

Energoatom, compania nucleară de stat din Ucraina, acuză Rusia de cele întâmplate cu centrala nucleară Zaporojie.

UPDATE ORA 09:30. Ucraina a anunțat că a eliberat aproximativ 2.500 de km2

Datorită contraofensivei pe care a început-o, dar și datorită eforturilor depuse până acum, Rusia a reușit să elibereze aproximativ 2.500

de km2.

„Numai în această săptămână, soldaţii noştri au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării noastre şi 29 de localităţi, dintre care şase în regiunea Lugansk. În total, 2.434 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru şi 96 de localităţi au fost deja eliberate de la începerea acestei operaţiuni ofensive”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

UPDATE ORA 08:00: Mai multe explozii au fost raportate în estul Ucrainei

În dimineața zilei de 8 octombrie, mai multe explozii puternice au fost raportate în Ucraina. Soldații ruși au bombardat orașul Harkov și mai multe clădiri de locuințe din Zaporojie. Ihor Terejov, primarul din Harkov, a spus că exploziile au avut loc în centrul orașului.

În tot acest timp, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a spus, în cadrul unui interviu pentru BBC, că Rusia a început să își pregătească oamenii pentru o posibilă utilizare a armelor nucleare.

„Încep să-şi pregătească societatea. Este foarte periculos.(...) Nu sunt pregătiţi să o facă, să o folosească. Dar încep să comunice. Nu ştiu dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos chiar şi să vorbim despre asta”, a declarat Zelenski pentru BBC.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.