LIVE UPDATE Ziua 229 de război în Ucraina. Cel puțin 13 orașe ucrainene au fost lovite de rachete rusești. Vladimir Putin: „Răspunsul va fi dur” dacă vor continua atacurile împotriva Rusiei

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 10 iul 2023, 00:15

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 229-a zi. Rușii continuă bombardamentele în Ucraina.

Armata rusă a atacat din nou orașul ucrainean Zaporojie. Autoritățile au transmis că orașul a fost atacat cu rachete în centrul orașului, în cursul nopții. În urma bombardamentelor, o clădire rezidențială cu mai multe etaje a fost distrusă.

Citeste si: Guvernul din Ucraina: Explozia de pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, „a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”

UPDATE ORA 13:50. Vladimir Putin: „Răspunsul va fi dur” dacă vor continua atacurile împotriva Rusiei

Vladimir Putin a acuzat din nou Ucraina pentru atacul de pe podul Kerci din Crimeea, afirmând că este vorba de un „act de terorism”, potrivit  Sky News.

„Dacă vor continua atacurile împotriva Rusiei, răspunsul va fi dur. Răspunsurile vor fi de aceeași amploare cu amenințările la adresa Rusiei.

În cazul unor noi încercări de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsul Rusiei va fi dur”,
a amenințat Putin.

Rusia a atacat luni dimineață mai multe orașe din Ucraina. În acest context, Volodimir Zelenski a transmis că a convenit cu cancelarul german Olaf Scholz asupra organizării unei reuniuni de urgenţă a G7 (principalele ţări industrializate ale lumii), transmite Agerpres, care citează Reuters.

”Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale FR (Federaţia Rusă). Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra FR şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate”, a anunțat președintele ucrainean. 

Cel puțin 13 orașe ucrainene au fost lovite de rachete rusești luni dimineață:

 

  • Kiev
  • Harkov
  • Odesa
  • Liov
  • Zaporojie
  • Nikolaev
  • Dnipro
  • Ivano-Frankivsk
  • Krivoi Rog
  • Rovno
  • Jitomir
  • Kropovnitki
  • Kremenciuk

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Forțele ruse au atacat cu rachete orașul Zaporojie 

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, în ultima săptămână, 43 de oameni și-au pierdut viața în urma atacurilor rusești asupra orașului Zaporojie. 

Mai mult, Zelenski a subliniat că terorismul "este o crimă care trebuie pedepsită" și că este necesar ca Rusia să fie desemnată oficial stat terorist.

Citeste si: Rusia a confiscat și a transformat în bun public biroul laureatului Premiului Nobel pentru Pace

Trei explozii puternice au fost auzite în această dimineață și în centrul Kievului, în jurul orei 8.15. Sunt informații că sunt morți și răniți după atacurile din Kiev, au transmis serviciile de urgență ucrainene. Nu se știe momentan câți oameni au murit sau au fost răniți, potrivit BBC, citat de digi24.

 

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a declarat că o rachetă a căzut „chiar în centrul orașului”. „Mașinile ard și geamurile au fost sparte în case. Sunt morți”, a scris el pe Twitter în această dimineață. 

 

Rusia a mărit numărul navelor înarmate cu rachete

Comandamentului Operațional Sud a anunțat că Rusia a mărit la șase numărul navelor înarmate cu rachete gata de luptă din Marea Neagră, transmite Ukrainska Pravda.

"Unsprezece nave ale flotei inamice fac manevre în apropierea coastei Crimeei, în Marea Neagră. Inamicul și-a mărit brusc numărul de nave înarmate cu rachete gata de luptă la șase, inclusiv două submarine”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe Facebook.

Patruzeci de rachete de croazieră Kalibr sunt îndreptate spre Ucraina, susțin oficialii ucraineni.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.