De ce cazinourile încă folosesc jetoane în loc de bani cash?

Author: Diana Tilă

Divulgarea celor mai importante secrete din industria de jocuri de noroc nu este cel mai sigur lucru de făcut, dar pentru că ținem foarte mult la comunitatea jucătorilor noștri, este mai important pentru noi să oferim informații de calitate. Mai mult decât atât, ne dorim ca tu să știi exact care sunt strategiile folosite de către aceste cazinouri pentru a atrage jucători și care sunt cele mai vechi și eficiente trucuri care chiar și după câteva zeci de ani, încă dau roade și fac jucătorii să cheltuie în cazino mai mulți bani decât și-au propus. Te-ai fi gândit vreodată că până și chipsurile din cazino au un rol important în a te convinge să cheltui mai mult? Află împreună cu noi care sunt cele mai ciudate strategii din cazinouri. În timp ce citești, poate vrei și să dai drumul la spin-uri, așadar niște rotiri gratuite fara depunere sunt fix ce trebuie!

Istoria și tradiția jetoanelor din cazino

Atunci când jocurile de noroc au devenit populare, nu existau monede sau sisteme financiare statornice. Nu toți cei care intrau într-o tavernă sau într-un cazino aveau bani. Oamenii foloseau pepite de aur, praf de aur, monede, diamante și minerale descoperite în timpul exploatării miniere. Unii jucători își pariau chiar și animalele, mâncarea și alte bunuri personale. Ca urmare, pariurile erau dezorganizate și greu de urmărit. Crearea jetoanelor de joc a fost motivată de o nevoie reală a oamenilor care nu au mai fost nevoiți să care cireada de vaci până la locurile de pariere.

Jetoanele originale de cazino erau făcute din pietre, lemn și os. Argila și hârtia au fost folosite pentru fabricarea celor mai multe dintre jetoane. Cu toate acestea, conceptul genial de a înlocui banii reali cu jetoane nu a fost nici el lipsit de complicații. Jucătorii au început să își fabrice propriile jetoane acasă, ce urmau a fi folosite în cazinouri drept jetoane originale. Acestea erau destul de simplu de reprodus fiind făcute din materiale simple. Cu toate acestea, jucătorii nu au reușit să păcălească mereu cazinourile, iar acestea au găsit o metodă destul de bună pentru a împiedica falsificarea jetoanelor. Cu cât timpul a trecut, cu atât materialele jetoanelor au devenit mai rare. Dacă un cazino folosea materiale destul de greu de obținut, falsificarea jetoanelor devenea din ce în ce mai dificilă. Acest lucru s-a tradus de-a lungul timpului într-un proces tot mai anevoios care a pus mereu în dificultate echipa de securitate a cazinourilor. Cu cât timpul a trecut, cu atât materialele folosite pentru fabricarea jetoanelor au fost schimbate. Mai întâi a fost folosit plasticul, acrilicele, fildeșul și ceramica. În prezent, jetoanele din cazinouri sunt urmărite prin GPS, sunt numărate și sunt urmărite și înregistrate pentru ca nimeni să nu poată fura sau încerca să fraudeze cazinoul.

De ce cazinourile încă folosesc jetoane?

Jetoanele au devenit una dintre cele mai puternice arme folosite de cazinourile fizice. Scopul folosirii de jetoane are considerente de securitate, branding, profitabilitate și chiar și manipulare a jucătorilor, dar vom vedea detalii despre aceste afirmații chiar acum. Începând cu prevenția fraudelor și securitatea, jetoanele din cazino nu sunt doar bucățele de plastic ce pot fi oferite oricui. Jetoanele sunt o modalitate prin care cazinourile se asigură că jucătorii vor ajunge mereu la casieria cazinoului pentru a cumpăra sau vinde jetoane. Dacă încerci să furi jetoane, acestea nu vor putea fi vândute decât la casieria cazinoului, făcând furtul practic imposibil. Dar mai mult decât atât, nu mai este posibil nici să vinzi jetoanele unui alt cazino al aceleiași francize deoarece fiecare jeton este urmărit printr-o tehnologie cu frecvența radio. Astfel, echipa de securitate a cazinoului știe unde se află fiecare jeton de valoare mare. Așa știu analiștii cum să identifice comportamentele suspicioase și să prevină anumite fraude. Totul a fost creat astfel încât sistemul de business al cazinourilor să rămână mereu în siguranță în fața încercărilor de a schimba sau de a manipula într-un fel sau altul cazinoul.

Marketing - Poate că marketing este un mod destul de ciudat prin care putem descrie ceea ce fac jetoanele de cazino pentru business-ul fizic, dar îi ajută pe aceștia să îi distanțeze pe jucători de banii pe care aceștia îi pariază. În momentul în care jucătorul schimbă banii pentru jetoane, este predispus să cheltuie mult mai ușor jetoanele deoarece consideră că banii au fost deja cheltuiți pentru jetoane. La nivel psihologic, jucătorii nu conștientizează acest lucru, dar este un factor extrem de important pentru cazinouri.

Concluzie

Cazinourile se folosesc de jetoane și chipsuri pentru a guverna procesele financiare din majoritatea jocurilor din cazinouri. Chiar dacă joci Poker, Ruletă, Blackjack sau orice altceva, este cu atât mai important să înțelegi ce impact au asupra ta metodele prin care cazinourile își desfășoară activitatea.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.