150 de lei de la stat pentru copii și tineri. Cum se acordă tichetul de sportiv și cine poate beneficia de acest ajutor

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 13 iul 2023, 00:10

Tichetul de sportiv, un nou ajutor din partea statului 

Sursa: unsplash

Un proiect de lege dorește introducerea unor noi tichete pentru copii și tineri, în valoare de 150 de lei. Cine va putea beneficia de tichetul de sportiv și cum se acordă?

Tichetul de sportiv este un nou stimulent financiar propus de autorități. Acesta are o valoare de 150 de lei și ar putea fi acordat copiilor și tinerilor care sunt înscriși într-un club sportiv sau care participă la competițiile sportive oficiale naționale și internaționale. Iată de când ar putea fi oferite aceste tichete.

Tichetul de sportiv. Cum se acordă și cine va intra în posesia lui?

Un proiect de lege care are propunerea de adoptare prevede ca tinerii care fac parte dintr-un club sportiv sau care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale să primească tichetul de sportiv, mai exact un stimulent financiar în valoare de 150 de lei. Acest ajutor din partea statului va fi oferit sub formă de tichete, iar copiii și juniorii din cluburile sportive vor beneficia de el lunar.

În proiectul de lege pus în dezbatere este menționat că aceste tichete vor putea fi folosite doar pe teritoriul României și doar pentru recuperarea medicală a sportivilor sau pentru achiziționarea de articole și echipamente sportive specifice sportului practicat, pentru achiziționarea suplimentelor sportive, dar și pentru transportul sportivilor între localități. 

Pentru ca juniorii și copiii de la cluburile sportive să intre în posesia acestor tichete, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tichetul de sportiv ar trebui să fie acordat începând cu anul 2023, acesta urmând să fie valabil timp de un an de la momentul emiterii. 

Citeste si: Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată. Câți bani vor primi părinții începând din luna octombrie 2022

Condiții pentru ca tichetele de sportiv să fie valabile

Autoritățile au precizat că pentru ca tichetele de sportiv să fie valabile trebuie să fie îndeplinite mai multe condiții. Astfel, acestea trebuie să conțină următoarele informații, potrivit avocatnet.ro:

  • emitentul și datele sale de identificare;
  • valoarea nominală a tichetului de sportiv;
  • spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care are dreptul să le utilizeze;
  • interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive;
  • seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă;
  • elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

Dacă

proiectul de lege va fi adoptat, începând cu anul 2023, copiii și juniorii legitimați la cluburi sportive și care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale vor beneficia lunar de aceste tichete în valoare de 150 de lei. Prin intermediul tichetului de sportiv, autoritățile își doresc să vină în sprijinul tinerilor care își doresc să facă performanță în sport, având în vedere că, de cele mai multe ori, costurile sunt destul de ridicate.

Citeste si: Este oficial: Ajutor financiar în valoare de 2000 de lei pentru mame și nou-născuți! Anunțul a fost făcut de Ministrul Familiei, Gabriela Firea