Nicolae Ciucă asigură că pensiile românilor vor crește, dar majorarea nu va fi mai mare de 11%

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 oct 2022, 08:43

Nicolae Ciucă asigură că pensiile românilor vor crește, dar majorarea nu va fi mai mare de 11%

Sursa: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a declarat că pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie 2023, însă nu poate spune cu exactitate cu cât, deoarece trebuie să se țină cont de buget, dar, cu siguranță, nu vor crește cu mai mult de 11%.

Nicolae Ciucă a declarat, în cadrul unei conferințe susținute la Mioveni, că pensiile românilor vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2023, dar, cel puțin până în prezent, nu se știe cu cât.

Nicolae Ciucă asigură că pensile românilor vor crește cu cel mult 11%

„În ceea ce privește procentul, am să continui să afirm că trebuie să se încadreze în posibilitățile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul de pensii”, a declarant premierul României.

Premierul României susține că, înainte ca orice afirmație să fie făcută, trebuie să fie aprobat proiectul bugetar pe anul viitor, iar acest lucru ar urma să aibă loc în cel mai scurt timp.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%.

Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat,”
, a mai spus acesta, în urmă cu puțin timp, la finalul ședinței conducerii PNL.

Citeste si: Vești importante pentru români! În ce condiții ar putea crește pensiile cu 11%. Klaus Iohannis a dat toate detaliile

În ceea ce privește pensile speciale, Nicolae Ciucă a declarat că nici aici nu s-a luat o decizie finală, întrucât Ministerul Muncii încă verifică cifrele actuale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”.

Majorarea salariului minim pe economie, aprobat de Coaliție

Coaliția de guvernare susține că este de acord ca salariul minim pe economie să fie majorat, sperând, în acest fel, că oamenii o vor duce mai bine și că forța de muncă nu va mai pleca în alte țări.

„Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023.

Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a mai spus acesta.

Citeste si: Impozitul pe locuințe, mai mare cu 50% din 2023! „ E o decizie care a fost luată în coaliţie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis este și el de acord cu majorarea pensiilor și a salariilor, dar susține că trebuie să se încadreze în buget și trebuie „să se calculeze la finanțe”.