Un bărbat care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute a vorbit despre ce a văzut atunci când a fost resuscitat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 iul 2023, 03:05

Un bărbat care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute a vorbit despre ce a văzut atunci când a fost resuscitat

Sursa: Getty Images/iStockphoto

Un bărbat a fost resuscitat, după 90 de minute de când a decedat. După ce și-a revenit, acesta a spus ce s-a întâmplat, în timp ce era readus la viață.

Un bărbat care murise de 90 de minute a fost readus la viață, în urma manevrelor de resuscitare. Acesta suferise un stop cardiac, în somn.

Un bărbat care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute a fost readus la viață

Alistair Blake a vorbit despre experiența prin care a trecut, după ce a fost readus la viață, după ce a fost declarat decedat pentru 90 de minute.

În luna ianuarie a anului 2019, la vârsta de 58 de ani, acesta a intrat în stop cardiac, la primele ore ale dimineții. Totul s-a întâmplat în somn, în timp ce se afla lângă Melinda, soția sa, care susține că l-a găsit „gâlgâind” și fără niciun semn vital.

Femeia l-a resuscitat fără succes timp de 35 de minute, până la sosirea ambulanței.

Imediat după, paramedicii l-au resuscitat și ei timp de 20 de minute, dar fără succes. Medicii și soția lui au continuat procedura de resuscitare și, în cele din urmă, acesta a revenit la viață.

Citeste si: O asistentă a ucis, din a patra încercare, o fetiță născută prematur, după ce i-ar fi pompat aer în sânge. Aceasta a mai ucis încă șase copii și este acuzată de alte zece tentative de omor

Spre deosebire de alte persoane care au fost în moarte clinică și care au declarat că au văzut fel de fel de lucruri, acesta susține că nu a avut nicio experiență de acest gen.

Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara- și următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit joi dimineața pe un cărucior care mergea de la terapie intensivă la terapie coronariană.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Creierul uman a blocat complet ceea ce s-a întâmplat între timp.

Multă lume mă întreabă dacă am văzut ceva, și nu, nu am văzut nimic. Nu am văzut lumini strălucitoare, nimic de genul ăsta, în niciun caz.

Este un caz de a nu ști ce este acolo- dar nu mă deranjează acest lucru, atâta timp cât sunt în formă și sănătos”, a spus bărbatul.

Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală

Alistair a fost internat la Spitalul Frankston, unde a suferit o intervenție chirurgicală, iar medicii au reușit să îi desfacă artera blocată care a dus la incidentul neplăcut.

După 12 zile, acesta a fost externat și, ca o măsură suplimentară de precauție, i s-a montat și un stimulator cardiac.

„Ai o abordare total diferită a vieții. Reducerea numărului de ore de muncă, încercarea de a mă conecta mai mult cu familia și prietenii.

Citeste si: Trupul neînsuflețit al unei femei a fost descoperit pe un câmp de lângă Popești-Leordeni. Femeia are în jur de 50 de ani

Mi-am schimbat obiceiurile alimentare. Mănânc mai sănătos și fac mai multe exerciții fizice, dacă e să te duci, te duci. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla”, a mai spus bărbatul, conform Dailystar.co.uk.