Marcel Ciolacu spune ce se întâmplă cu pensiile și cu salariile, de la 1 ianuarie 2023. Președintele PSD anunță noi ajutoare sociale și în anul următor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 oct 2022, 09:28

Marcel Ciolacu spune ce se întâmplă cu pensiile și cu salariile, de la 1 ianuarie 2023. Președintele PSD anunță noi ajutoare sociale și în anul următor.

Sursa: Facebook: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu anunță că pensiile și salariile românilor vor crește, cu siguranță, din anul 2023. De asemenea, acestea le-a mai dat o veste bună acestora, menționând faptul că ajutoare sociale vor fi oferite și în anul care urmează.

Marcel Ciolacu a fost invitat la România TV, unde a vorbit despre pensiile și salariile românilor. Acesta a dat asigurări că vor crește, așa cum s-a tot spus în ultima perioadă și a adăugat că ajutoarele sociale vor fi acordate și în anul 2023.

Marcel Ciolacu îi asigură pe români că pensiile și salariile acestora vor crește

Marcel Ciolacu susține că, în momentul de față, se face bugetul pentru anul 2023, care va fi făcut pe programe și nu pe cfire, așa cum s-a întâmplat până acum.

De asemenea, președintele PSD a asigurat românii că pensiile vor crește cu cel puțin 10%, dar și că acestea vor fi indexate cu inflația din anul anterior.

„Sunt doua lucruri clare. In acest moment, facem bugetul pe anul viitor. Pentru prima data, nu il mai facem pe cifre, ci pe programe. Toate aceste lucruri se vor intampla de la 1 ianuarie. Noi avem doua legi: una ca pensiile se indexeaza cu inflatia din anul precedent.

Citeste si: Marius Budăi, anunț important despre mărirea pensiilor din România: "Noi nu am spus că majorarea va fi de 10%"

INS iti da abia prin martie statisticile. Parerea mea este ca trebuie respectata aceasta lege. Mai avem o lege trecuta prin Parlament, care spune ca marim pensiile cu 40%. Mai avem 11%, ca sa ajungem la 40%, plus indexarea inflatiei.

Ce am hotarat foarte clar este ca marim cel putin cu 10%”, a spus acesta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, salariul minim va crește și el la 3.000 de lei, așa cum s-a discutat în ultima vreme, iar această schimbare va intra în vigoare încă de pe data de 1 ianuarie 2023.

Marcel Ciolacu anunță noi pachete de ajutoare sociale și pentru anul 2023

În anul 2022, pensionarii cu venituri mici primesc diferite ajutoare economice, pentru a trece mai ușor peste greutățile provocate de inflație.

Marcel Ciolacu i-a asigurat pe români că ajutoare sociale și economice vor fi și în anul 2023, dar soluțiile găsite trebuie să îi ajute pe oameni pe termen îndelungat.

„Voucherele sunt negociate si pe exercitiul financiar pe anul viitor. Vom mai avea inca un pachet social si unul economic. Anul trecut pachetul economic a fost mai mare decat cel social si uite ca avem cea mai mare crestere economica din Europa.

Dar trebuie sa se regaseasca si in buzunar. S-au facut niste eforturi considerabile, iar daca economia a avut crestere inseamna ca masurile luate au fost corecte.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Se majorează veniturile de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi a dezvăluit inclusiv sursa bugetului

Dar trebuie sa avem o logica, sa construim ceva sustenabil pe termen lung si mediu. Sigur ca sunt nemultumiri, e posibil ca romanii sa nu ne mai voteze, dar haide sa fim corecti. Se construieste acum pentru anul viitor”, a mai spus acesta.