LIVE UPDATE Ziua 238 de război în Ucraina: Vladimir Putin a introdus legea marțială în regiunile pe care le-a anexat ilegal

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 oct 2022, 16:23

LIVE UPDATE Ziua 238 de război în Ucraina: Vladimir Putin a introdus legea marțială în regiunile pe care le-a anexat ilegal

Sursa: ukrinform.net

În a 238-a zi de război, Iranul vrea să discute cu Ucraina despre acuzațiile conform cărora s-a implicat în război, prin trimiterea de armament Rusiei, în timp ce Moscova anunță că va începe o luptă importantă pentru regiunea Herson.

UPDATE ORA 15:00 Vladimir Putin a introdus legea marțială

Vladimir Putin a introdus legea marțială în regiunile pe care le-a anexat ilegal: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, conform TASS, agenția de stat rusă.

Odată cu introducerea legii marțiale, sunt permise: mobilizarea generală, apărarea teritoriilor prin orice mijloace și naționalizarea unor bunuri.

UPDATE ORA 14.00: Noi explozii au fost raportate în Kiev

În Capitala Ucrainei, au fost raportate noi explozii, conform The Kyiev Independent. Christopher Miller, jurnalist al The Financial Times, anunță că este activă, deasupra Kievului, apărarea sol-aer.

UPDATE ORA 12:30. Civilii din Herson au început să fie evacuați

Civilii din Herson au început să fie evacuați de către autoritățile ruse de ocupație din regiune. Din cauza înaintării trupelor ucrainene, s-a luat decizia ca oamenii să fie duși din calea bombardamentelor care vor începe.

„Transferul organizat al locuitorilor către celălalt mal al Niprului a început la Herson”, a spus administraţia de ocupaţie a oraşului Oleşkî, din sudul Hersonului. Aproximativ 60.000 de ucraineni vor fi evacuați.

UPDATE ORA 11.30: Atacurile au continuat în regiunea Donețk, iar numărul morților a trecut de 10

În urma atacurilor care au avut loc în regiunea Donețk, 12 persoane și-au pierdut viața, susține Pavlo Kirilenko, guvernatorul regional, conform The Kyiv Independent.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, acesta susține că alte opt cadavre au fost găsite în regiunea Lîman, recent eliberată de armata ucraineană.

UPDATE ORA 11:00. Rusia afirmă că armata sa a respins încercarea Ucrainei de a recuceri centrala Zaporojie

Rusia susține că Ucraina a încercat să pună mâna pe centrala nucleară Zaporojie, dar armata sa a reușit să respingă contraofensiva.

Lupta a durat mai multe ore, iar informația a fost relatată de RIA Novosti, presa oficială a Rusiei, citându-l pe Vladimir Rogov, membru al administrației militare instalate de Rusia în regiunea Zaporojie.

UPDATE ORA 09:30. Ucraina vrea să ceară armament Israelului

Ucraina vrea să apeleze la ajutorul Israelului și să ceară sisteme de apărare antiaeriană, pentru a se apăra împotriva atacurilor din partea Rusiei.

„Ucraina va trimite astăzi (marţi- n.r.) un mesaj oficial guvernului din Israel cu solicitarea de a echipa de urgenţă Ucraina cu sisteme de apărare antiaeriană.

Dacă politica Israelului este cu adevărat de a contracara acţiunile distructive ale Iranului, atunci este timpul ca Israelul să fie oficial de partea Ucrainei”, a transmis șeful diplomației din Ucraina.

UPDATE ORA 08:30. Rusia susține că o luptă intensă pentru Herson va începe în curând

După contraofensiva armatei ucrainene, care încă dă rezultate, Rusia a declarat că va începe, „în viitorul foarte apropiat”, lupta pentru Herson.

Anunțul a venit pe contul de Telegram, fiind făcut de Kirill Stremousov, a dministratorul adjunct al regiunii Herson, instalat de către Moscova.

UPDATE ORA 08:00. Iranul vrea să poarte discuții cu Ucraina, după ce a fost acuzat ca a trimis armament în Rusia

După ce Rusia a folosit drone militare, Ucraina a acuzat Iranul că a livrat astfel de armament. Acum, Teheranul susține că aceste informații nu au fundament, că sunt „bazate pe informații false”. De asemenea, „Iranul este pregătit de negocieri și de discuții cu Ucraina”, pentru ca aceste neînțelegeri să se încheie.

Citeste si: NATO a început exercițiile nucleare. Rusia face și ea același lucru, iar alianța a menționat ce legătură au acestea cu războiul din Ucraina

Luni, 17 octombrie, Administrația de la Washinghton a spus că va sancționa statele și companiile care încheie colaborări cu producătorii iranieni de drone militare, după acuzațiile aduse de Ucraina.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.