Ce trebuie sa stiti pentru a alege un camin de batrani potrivit?

Author: Oana Picerea

Din momentul în care ne naștem trebuie să trecem prin toate etapele vieții. Acesta este motivul pentru care la un moment dat ajungem bătrâni cu toate că nu ne dorim acest lucru. Bătrânețea este perioada în care fizicul se deteriorează iar puterile scad din ce în ce mai mult. În unele situații scad atât de mult încât persoanele vârstnice au nevoie de ajutor pentru a putea realiza activități care până nu demult erau banale. În mod normal, ajutorul ar trebui să vină din partea familiei însă nu sunt puține cazurile în care familiile persoanelor vârstnice sunt plecate în străinătate pentru locuri de muncă mult mai bine plătite.

Cu toate că este o situație tristă, este reală și devine din ce în ce mai greu de gestionat. Sunt din ce în ce mai multe familii care sunt puse în situația în care trebuie să aleagă între a veni acasă pentru a putea avea grijă de părinți, bunici, etc, și a rămâne în diasporă în speranța obținerii unei independențe financiare. Pentru că țara noastră este una dintre țările în care numărul persoanelor vârstnice este din ce în ce mai mare a crescut numărul căminelor pentru persoane vârstnice. Acestea oferă serviciile sociale de care au nevoie vârstnicii pentru a se putea bucura de perioada bătrâneții fără a simți că această perioadă îi face să devină inutili din toate punctele de vedere.

Un cămin pentru bătrâni poate fi locul în care persoanele vârstnice reînvață să zâmbească și să se bucure de tot ceea ce le oferă viața

Este clar că singurătatea reprezintă principala problemă cu care se confruntă persoanele vârstnice. Dar, mai există un aspect care pe multe dintre astfel de persoane le face să se simtă neputincioase din toate punctele de vedere. Este vorba despre situația în care acestea au nevoie de ajutor pentru realizarea diverselor activități banale. Din nefericire, lucrurile nu evoluează așa cum ne-am dori noi să evolueze ceea ce înseamnă că la un moment dat și noi putem să fim în aceiași situație. Pentru persoanele vârstnice care au nevoie de ajutor în realizarea diverselor activități este clar că apelarea la un cămin pentru persoane vârstnice este cea mai bună soluție avută la îndemână. O astfel de alegere trebuie să fie realizată de către membrii familiei pentru a putea avea siguranța colaborării cu o instituție care oferă cele mai calitative servicii sociale destinate persoanelor vârstnice.

Cu toate că există posibilitatea ca un astfel de serviciu să poată fi achiziționat din mediul public, se știe că acesta nu este cel mai bun atunci când vine vorba despre satisfacerea unor nevoi. Mediul privat este singura soluție avută de către persoanele care doresc ca ai lor părinți/bunici să trăiască într-un mediu cât mai plăcut și confortabil din toate punctele de vedere. Pentru că și în cadrul mediului privat mai există și cămine pentru bătrâni care trebuie să fie evitate pentru ca vârstnicii să poată beneficia de cât mai multe oportunități trebuie să fie realizată o analiză care să scoată la iveală care este cea mai bună soluție pentru ca persoanele vârstnice să poată trăi în cele mai calitative condiții.

Aspecte care trebuie analizate pentru a putea fi identificat cel mai calitativ cămin pentru persoane vârstnice

Lipsa de experiență în ceea ce privește identificarea unui cămin pentru persoane vârstnice, care prestează servicii sociale de cea mai bună calitate nu este o scuză care să poată fi utilizată pentru a putea explica de ce a fost ales un cămin pentru persoane vârstnice, care din varii motive nu este

capabil să presteze serviciile sociale care se impun într-o astfel de situație. Câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizate pentru a putea identifica cel mai bun cămin pentru persoane vârstnice, sunt următoarele:

- Nivelul de intimitate oferit de către camerele în care sunt cazate persoanele vârstnice. O mare parte dintre persoanele vârstnice își doresc cât mai multă intimitate ceea ce face obligatorie identificarea unui cămin pentru vârstnici care este capabil să ofere un nivel de intimitate cât mai ridicat.

- Numărul de mese oferite pe parcursul unei zile dar și calitatea produselor alimentare este un alt detaliu care trebuie să fie analizat cu atenție pentru ca persoanele vârstnice care urmează să fie cazate în cadrul căminului să poată beneficia de răsfăț alimentar.

- Accentul pe care căminul de bătrâni îl pune pe oferirea de asistență medicală de cea mai bună calitate dar și modalitățile în care vârstnicii pot petrece timpul liber sunt alte două aspecte pe care nu trebuie să le eviți sau pe care nu trebuie să le tratezi cu superficialitate. Asta în cazul în care dorești ca persoanele vârstnice din familia ta să beneficieze în cadrul căminului de bătrâni de cele mai bune condiții.

Camin de batrani Senior Center este locul în care vârstnicii reînvață să se bucure de viață

Având o echipă de oameni care sunt specializați în lucrul cu persoane vârstnice și în oferirea celor mai bune servicii destinate persoanelor vârstnice, Senior Center este locația care îmbină utilul cu plăcutul într-un mod care face ca persoanele vârstnice să simtă că trăiesc în propriile locuințe. Este sentimentul de care aceste persoane au nevoie pentru a nu fi afectate de necesitatea mutării în cadrul unui cămin pentru persoane vârstnice.

Pentru a putea afla cât mai multe detalii despre serviciile sociale oferite, calitatea acestora și de ce acest cămin pentru persoane vârstnice este apreciat de către multe persoane nu ezita să intri în contact cu unul dintre specialiștii care lucrează în cadrul acestei instituții.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.