Regele Mihai I s-a născut la data de 25 octombrie 1921, astăzi ar fi împlinit 101 ani, iar domnia Sa a fost una plină de greutăți.
Citeste si: 4 filme și documentare despre Familia Regală a României
S-au împlinit 101 ani de la nașterea Regelui Mihai
Suveranul s-a născut la data de 25 octombrie 1921, iar astăzi acesta ar fi celebrat împlinirea celor 101 ani.
Un comunicat al Consiliului Regal arată că acesta urmează un tratament dificil și complex ce îl împiedică să apară în public.
Citeste si: Doliu în Casa Regală a României! Cel mai tânăr văr al Regelui Mihai I a murit
Cele mai importante momente din viața acestuia
În luna iunie a anului 1930, Principesa Elena a Greciei a plecat în exil, iar Regele Mihai I a fost lăsat în grija tatălui. Acesta a urmat cursurile unei școli organizate la palat, alături de diferiți copii din toate colțurile țării și toate clasele sociale.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
În anul 1927, Regele Ferdinand a decedat, iar cum Carol al II-lea a renunțat la tron, Regele Mihai a fost cel care i-a luat locul, dar pentru că acesta era minor s-a format o Regență, ceea ce este o guvernare provizorie până în momentul în care acesta trecea de vârsta de 18 ani.
3 ani mai târziu, tatăl Regelui Mihai a revenit în țară pentru a își prelua tronul, moment în care fiul a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia.
Pe perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Regele Mihai I a fost mereu alături de soldații lui, pentru a le oferi curajul necesar în aceste momente grele, iar în anul 1944, acesta a refuzat instaurarea autorității comuniste.
Regele Mihai I a fost nevoit să își părăsească tronul deoarece acesta a dorit să se însoare cu Principesa Ana, fiind amenințat că vor executa o mie de tineri dacă nu ar fi abdicat.Din această cauză, la data de 10 iunie 1948, Regele Mihai I împreună cu mama sa au părăsit țara, iar câteva luni mai târziu, acesta s-a căsătorit cu Principesa Ana, iar pentru a își câștiga existența, cei doi au construit o fermă de pui și un mic atelier de tâmplărie.
După Revoluție, în anul 1990, Regele Mihai a putut să intre în țară cu ajutorul unui pașaport diplomatic danez, obținând o viză de 24 de ore pentru a merge la Curtea de Argeș pentru a avea parte de un moment de reculegere la mormintele familiei regale, însă pe drum a fost oprit de poliție și pus să se întoarcă la aeroport.
Anul 1997 a fost un an special pentru Regele Mihai I deoarece președintele Emil Constantinescu i-a reactivat cetățenia română acestuia, iar în anul 2001, Regele Mihai I împreună cu soția sa s-au mutat definitiv în România.
Sursa: romaniaregala.ro , radioromaniacultural.ro