Unde trebuie să așezi frigiderul pentru a plăti facturi mai mici la energie. Iată ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de energie electrică

Autor: Amalia Georgescu

Locul unde trebuie poziționat frigiderul pentru a face economie la energie electrică 

Sursa: pexels

Facturile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, mai ales în această perioadă a anului, motiv pentru care românii caută soluții pentru a reuși să facă economie. Iată unde trebuie așezat frigiderul pentru a consuma mai puțină energie electrică, dar și când ar trebui pornită mașina de spălat rufe.

Criza energetică a cuprins întreg spațiul european, iar România nu face excepție. Astfel, nu sunt deloc puțini românii care au primit deja facturi uriașe la energie electrică, facturi pe care cu greu le pot achita. În acest context, recomandarea specialiștilor este reducerea consumului de energie electrică, astfel încât consumatorii să se încadreze în plafonul impus de autorități pentru a plăti facturi mai mici. Cât de importantă este poziția frigiderului în bucătărie atunci când vine vorba despre economisirea energiei electrice și ce alte trucuri mai pot fi puse în practică pentru a face economie?

Poziția frigiderului este importantă pentru a reduce consumul de energie electrică

Din dorința de a plăti facturi cât mai mici la energie electrică, foarte multe persoane au început să se documenteze și să caute soluții pentru a consuma cât mai puțină energie. Atenția la detalii poate fi de mare ajutor în această perioadă, astfel că un lucru aparent banal, cum ar fi poziționarea frigiderului în bucătărie, poate influența destul de mult factura la energie electrică.

Mai exact, pentru a face economie, frigiderul ar trebui așezat astfel încât în spatele acestuia să rămână un spațiu. Este important acest lucru și asta pentru că frigiderul are o pompă de căldură în spate, iar dacă nu are spațiu pentru a scoate aerul cald, atunci va consuma mai multă energie pentru a putea răci așa cum trebuie.

„Frigiderul are o pompă de căldură. Ca să facă frig la interior, el trebuie să facă cald în spate, pentru că trebuie să evacueze căldură pe undeva.

Nu se poate face frig fără cald și invers. Dacă împingi frigiderul în perete și nu are pe unde să scoată cald, consumă mai multă energie pentru că se încălzesc echipamentele și îi este mai greu să proceseze.  E simplu. Dacă nu îi faci loc să evacueze, consumă mai mult, iar asta înseamnă la final de lună mai mulți kWh în factura ta la energie electrică”., a spus Claudiu Butacu, președintele asociației EFdeN, pentru  digi24.ro.

Nu doar poziția frigiderului este importantă, ci și momentul din zi în care este folosită mașina de spălat. Claudiu Butacu recomandă evitarea orelor de vârf, mai exact 18-22 și 7-10. 

Un alt lucru important este ca peste caloriferele din casă să nu fie puse perdele, draperii sau măști de lemn. Acestea pot bloca transmiterea căldurii, ceea ce înseamnă, automat, un consum mai mare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a face economie, românii ar trebui să mențină o temperatură constantă în casă, chiar și atunci când sunt plecați mai multe zile. Astfel, nu este o soluție ca centrala să fie oprită, având în vedere că ulterior va fi nevoie ca aceasta să fie setată la o temperatură mult mai mare decât ar fi normal, fapt care duce din nou la un consum ridicat.

Becurile economice sunt din nou de mare ajutor pentru a face economie, astfel că cei care vor să plătească facturi mai mici la energie electrică ar putea lua în calcul înlocuirea becurilor

normale cu cele economice. Deși este nevoie de investirea unor sume de bani, costurile se amortizează în timp. 

Citeste si: Uniunea Europeană trimite României 2,2 milioane de euro pentru a face față prețurilor mari la energie. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Prețurile la energie, plafonate până la 31 august 2023 

Prin intermediul unei ordonanțe, Guvernul a aprobat plafonarea prețurilor la energie până pe 31 august 2023. Practic, potrivit noilor modificări, plafonul până la care se acordă compensări a fost redus de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Citeste si: Românii ar putea primi vouchere de energie. Virgil Popescu anunță ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia, pentru a intra în posesia lor