Un nou virus hibrid cu propriul sistem imunitar a fost descoperit. Acesta a luat naștere din fuziunea altor două virusuri

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 iul 2023, 01:20

Un virus hibrid cu propriul sistem imunitar a fost descoperit. Acesta a luat naștere din fuziunea altor două virusuri

Sursa: David Davies/PA

Un virus hibrid cu propriul sistem imunitar a fost descoperit, după ce a luat naștere prin fuziunea altor două virusuri puternice.

Un virus hibrid a apărut recent, după ce virusul RSV și virusul gripal au fuzionat, luând naștere acest virus patogen.

Un virus hibrid a apărut de curând

Un virus hibrid a luat naștere și este capabil de a infecta celulele pulmonare. Acesta este primul virus de acest tip și a apărut prin fuziunea altor două virusuri.

Anual, conform The Guardian, aproximativ cinci milioane de persoane ajung la spital cu gripa A, în timp ce virusul respirator, VSR, este responsabil pentru infecțiile acute ale tractului

respirator inferior la copiii mai mici de cinci ani.

„Virușii respiratori există ca parte a unei comunități formate din mai mulți viruși care țintesc aceeași regiune a corpului, ca o nișă ecologică.

Trebuie să înțelegem modul în care aceste infecții apar în contextul unuia față de celălalt pentru a obține o imagine mai completă a biologiei fiecărui virus în part”, a spus Dr.

Joanne Haney de la centrul de cercetare a virusurilor de la MRC-Universitatea din Glasgow, care a condus studiul.

Citeste si: Pesta porcină africană a dus la scăderea stocurilor de porci din România! Mai multe ferme au ajuns să se închidă

Hnney, alături de mai mulți colegi, a infectat cu bună știință celulele pulmonare umane cu cele două virusuri și au ajuns la concluzia că au fuzionat, în loc să „concureze ” unul cu altul, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Acestea au format virusul hibrid în formă de palmier, RSV reprezentând trunchiul, în timp ce frunzele au fost reprezentate de gripă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Acest tip de virus hibrid nu a mai fost descris niciodată. orbim despre viruși din două familii complet diferite care se combină împreună cu genomurile și proteinele externe ale ambelor virusuri. Este un nou tip de virus patogen”, a spus Pablo Murcia, profesorul care a supravegheat întreaga cercetare.

Virusul poate să infecteze celulele vecine

Virusul poate infecta și celulele vecine, odată ce a fost format, iar anticorpii care ar trebui să blocheze infecția nu pot face față.

Gripa folosește particulele virale hibride ca pe un cal troian", explică Pablo Murcia.

Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, a declarat că virusul ar putea fi capabil să declanșeze infecții pulmonare mai severe, ba chiar fatale în unele cazuri.

„RSV tinde să coboare mai jos în plămâni decât virusul gripei sezoniere și este mult mai probabil să aveți o boală mai severă cu cât infecția coboară mai jos.

Citeste si: Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă vaccinul încă din anul 2016

Este un alt motiv pentru a evita infectarea cu mai multe virusuri, deoarece acest lucru [hibridizarea] este posibil să se întâmple cu atât mai mult dacă nu luăm măsuri de”, a specificat acesta.

 

 

 

Taguri: