LIVE UPDATE Ziua 246 de război în Ucraina: Rusia nu mai vrea să audă de negocieri cu Ucraina și continuă să bombardeze mai multe regiuni

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 oct 2022, 10:21

LIVE UPDATE Ziua 246 de război în Ucraina: Rusia nu mai vrea să audă de negocieri cu Ucraina și continuă să bombardeze mai multe regiuni

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 246-a zi de război, Volodimir Zelenski a anunțat lupte grele în apropiere de Bahmut și de Avdiivka, oraș din regiunea Donețk, iar Vladimir Putin a renunțat la ideea de a relua negocierile de pace cu țara atacată.

 

UPDATE ORA 10:00. Australia va trimite Ucrainei vehicule blindate și va ajuta la instruirea soldaților ucraineni

Australia a anunțat că va trimite 70 de soldați în Marea Britanie, acolo unde aceștia vor ajuta soldații ucraineni să fie instruiți și, de asemenea, va livra și 30 de vehicule blindate.

„Ne așteptăm ca acesta să fie acum un conflict prelungit. „Suntem conștienți de faptul că Ucraina trebuie să fie ajutată pe termen lung dacă vrem să o punem într-o poziție din care să poată rezolva acest conflict în condițiile sale

”, a spus Richard Marles, ministrul Apărării.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 09:30. Rusia continuă să atace Kievul

Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii, a anunțat că armata rusă a continuat să atace Kievul. Acesta nu a spus care este locația exactă a atacului, dar a precizat că a fost nevoie de intervenția echipelor și, din fericire, nici nu au fost înregistrate victime.

UPDATE ORA 09:00. Franța va continua să livreze noi arme Ucrainei

Franța continuă ajutorul către Ucraina și a anunțat că va trimite un sistem de rachete de apărare aeriană cu rază scurtă, numit Critale.

Elizabeth Borne, premierul francez, a declarat că Rusia „va trebui să răspundă” pentru „încălcările barbare ale legilor războiului”.

UPDATE ORA 08:30. Rusia nu mai este interesată să negocieze cu Ucraina pentru încheierea războiului

Vladimir Putin a afirmat că „Ucraina și-a pierdut suveranitatea” și că nu mai este interesat de negocierile de pace, declarațiile fiind făcute în cadrul unei întâlniri cu oficiali din domeniul securității din Comunitatea Statelor Independente.

De asemenea, președintele Rusiei susține că Ucraina este folosită de către Statele Unite ale Americii pe post de „berbec” împotriva Moscovei și a alianței dintre Rusia și Belarus.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.